Van 17 miljoen naar 2 miljoen: Club Brugge verpatst recordaankoop Roman Jaremtsjoek aan Olympiakos

 di 30 juli 2024 12:27
De Oekraïner speelde in het seizoen 2022-2023 in Brugge, vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Valencia.
Roman Jaremtsjoek kon zijn aankoopbedrag van 16 miljoen euro niet in goals uitbetalen op het veld.

Roman Jaremtsjoek, de duurste aankoop in de Belgische voetbalgeschiedenis tot de vreemde constructie van Ernest Nuamah tussen RWDM en Lyon vorige zomer, is niet langer een speler van Club Brugge. De Griekse topclub Olympiakos pakte de Oekraïense spits definitief over.

16 miljoen euro, dat was het bedrag waarmee Club Brugge in de zomer van 2022 Roman Jaremtsjoek terughaalde naar België. Van 2017 tot 2021 kwam de 28-jarige aanvaller uit voor KAA Gent, Club haalde hem bij Benfica. Dat kreeg nog 1 miljoen euro aan bonus, omdat Club de knock-outfase van de Champions League bereikte.

Maar Club kreeg geen waar voor zijn geld. Hij kon de hoge verwachtingen nooit inlossen. Hij maakte in het seizoen 2022-2023 amper 2 goals in 22 competitiematchen, naast nog 3 assists. In de Champions League scoorde hij niet.

Begin vorig seizoen was hij 4 keer trefzeker tegen de IJslandse formatie Akureyri in de voorronde van de Conference League. Bij die 6 goals (in 32 matchen voor blauw-zwart) bleef het.

Afgelopen seizoen verhuurde Club Brugge hem aan Valencia, waar hij 4 keer scoorde in 25 competitieduels en 4 bekerduels.

Dan verging het hem beter bij KAA Gent met 61 goals en 18 assists in 152 wedstrijden. Bij Benfica, dat ook 17 miljoen betaalde aan Gent, kwam hij in de competitie tot 6 goals in 23 duels en 3 goals in 10 Champions League-matchen.

Maar zijn status van recordaankoop kon hij niet rechtvaardigen in Brugge. En dat zal hij nu ook niet meer doen.

Club Brugge zal een negatief saldo moeten afschrijven voor hem: Olympiakos, dat vorig seizoen de Conference League won, betaalde 2 miljoen aan Club Brugge met nog 3 miljoen euro aan mogelijke bonussen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

RWDM kocht Ghanees Nuamah vorig seizoen voor 25 miljoen euro

Een jaar na Jaremtsjoek brak RWDM verrassend het Belgische inkomende transferrecord. De promovendus betaalde 25 miljoen euro voor het 19-jarige toptalent Ernest Nuamah.

De Ghanees van Nordsjaelland in Denemarken werd wel meteen verhuurd aan zusterclub Lyon, die ook tot de portefeuille behoort van voorzitter John Textor. De Franse club kon de aankoop zelf niet doen door de Financial Fair Play-regels.

Begin deze maand maakte Lyon de transfer definitief. Textor betaalde RWDM 28,5 miljoen euro voor de aanvaller, die geen enkele match afwerkte in de JPL. Hij scoorde bij Lyon 3 keer in 33 duels.

De 28,5 miljoen euro is een record voor onze Challenger Pro League. RWDM zakte immers vorig seizoen meteen weer naar onze tweede klasse.

Gerelateerd: