Ones to watch op 30 juli: Medaillekansen Biles, Spaans koningskoppel en bijzondere carrièreswitch

 di 30 juli 2024 06:48
Grijpt Biles vandaag een medaille met het team van de VS?

Sterren spotten kan ook op dag 4 van deze Olympische Spelen. Naast de medaillekansen voor een landgenoot in het judo staan er namelijk weer heel wat spraakmakende affiches op het programma. Het koningspaar Nadal-Alcaraz komt in actie, een ex-NBA'er doet aan beachvolleybal onder de Eiffeltoren en Simone Biles jaagt op haar 8e olympische medaille.

Spaanse toppers op het gravel

De koning van Roland Garros en zijn kroonprins staan vandaag weer samen op het Parijse gravel.

 

In het dubbelspel nemen Rafael Nadal en Carlos Alcaraz het om 12.00 uur op tegen het Nederlandse duo Griekspoor/Koolhof voor een plek in de kwartfinales.

 

De Spaanse vedetten draaiden eerder deze Olympische Spelen al warm tegen het Argentijnse duo Gonzalez/Molteni (6-7, 4-6) en zouden dus stilaan op toerental moeten zijn.

 

Nadal zal na zijn stevige nederlaag tegen Novak Djokovic van gisteren in het enkelspel ook nog eens gebrand zijn op eerherstel.

Nadal en Alcaraz staan tegenover een Nederlands duo.

Waterpret

Ook in het zwembad wordt er opnieuw gestreden. Niet alleen door Leon Marchand, die zijn overmacht nog eens wil demonstreren in de reeksen van de vlinderslag en de schoolslag, maar ook door de wereldkampioen in het waterpolo.

 

Kroatië wil na de gewonnen opener tegen Montenegro ook komaf maken met Italië. De Zuid-Europeanen wonnen op hun beurt van de Verenigde Staten. Een garantie op een toppartij?

 

De Kroaten werden in 2012 overigens al eens olympisch kampioen. Toen versloegen ze in de finale ... Italië.

Léon Marchand heeft zijn eerste gouden plak al beet.

Ex-NBA'er onder de Eiffeltoren

Geef toe, een mooiere plek om te beachvolleyballen konden de olympiërs in Parijs moeilijk krijgen.

 

In het zand onder de Eiffeltoren staat vandaag dan ook nog eens een opmerkelijke figuur op het veld. Chase Budinger was als kleine jongen al goed in basketbal én volleybal.

 

De Amerikaan koos uiteindelijk voor een carrière in het basketbal en schopte het zelfs tot in de NBA. Als 44e pick in de draft van 2009 ging hij via Detroit naar Houston. Daar speelde hij 3 seizoenen, werd hij tweede in de Dunk Contest tijdens het All Star-weekend, waarna hij naar Minnesota trok.

 

Na zijn adieu aan het basketbal pikte Budinger de volleybaldraad meteen weer op. Vandaag kijkt hij samen met Miles Evans de Nederlanders Boermans en De Groot in de ogen.

Een mooie locatie voor de beachvolleyballers.

Biles voor nummer 8?

De laatste, maar zeker niet de minste naam in dit rijtje, is die van Simone Biles. De Amerikaanse gymnaste gooide eerder deze week al hoge ogen en kan nu ook haar eerste medaille van deze Spelen grijpen.

 

Vanaf 18.15 uur gaat in de Bercy Arena de teamfinale bij de vrouwen van start. De Verenigde Staten wonnen de kwalificaties alvast met duidelijke cijfers.

 

Als Biles en co. de olympische titel grijpen, dan is het al de 5e gouden medaille voor de Amerikaanse. Haar teller staat nu op 7 (waarvan 4 gouden stuks). 

Opnieuw prijs voor Simone Biles?
Gerelateerd: