Eerste wereldrecord sneuvelt in Parijs... alleen heeft bijna niemand het gezien

 do 25 juli 2024 15:00

Het eerste wereldrecord van de Spelen in Parijs is een feit. De Zuid-Koreaanse Lim Si-hyeon scoorde 694 punten (op een maximum van 720) in de kwalificaties van het boogschieten - 2 punten beter dan het vorige record. Opvallend: er zijn wel heel weinig beelden van het historische moment. 

Voetbal, rugby, handbal, ...

 

Nog voor de openingsceremonie zijn heel wat sporten op de Olympische Spelen al in volle gang. Meer zelfs: in het boogschieten viel er zelfs al een historisch moment te noteren.

 

De 21-jarige Zuid-Koreaanse Lim Si-hyeon zette in de kwalificaties van het boogschieten bij de vrouwen een waanzinnige prestatie neer door 694 punten bij elkaar te schieten op een maximum van 720.

 

Si-hyeon veegde zo het vorige wereldrecord van haar landgenote Kang Chae-young uit de geschiedenisboeken - zij scoorde vijf jaar geleden 692 punten.

 

Bijzonder opvallend: er zijn heel weinig bewegende beelden van de historische prestatie van Si-hyeon. Het IOC maakte de keuze om de kwalificaties van het boogschieten niet uit te zenden of te capteren.

 

Zou Si-hyeon tijdens de finale op 28 juli nog straffer kunnen doen?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: