Aderlating voor de Belgian Cats: geen Julie Allemand op de Spelen door spierblessure op training

 do 25 juli 2024 18:06
Julie Allemand.

De Belgian Cats zullen het op de Olympische Spelen zonder Julie Allemand moeten zien te rooien. Het BOIC maakte vandaag bekend dat ze een spierblessure heeft opgelopen tijdens een training. Allemand was nog maar net hersteld van een lange enkelblessure. Nastja Claessens is haar vervangster.

De voorbereiding van de Belgian Cats liep de voorbije weken op wieltjes, maar vlak voor de start van de Spelen is er toch een flinke opdoffer. Julie Allemand, een van de uithangborden, haakt op de valreep af.

 

De deelname van Allemand hing de voorbije maanden al aan een zijden draadje nadat ze eind maart een enkelblessure had opgelopen.

 

De spelverdeelster moest onder het mes en maakte pas afgelopen zondag in een oefenpot tegen Japan haar rentree.

 

Maar Allemand zal de Cats niet kunnen ondersteunen tijdens de groepsfase in Rijsel en de eventuele latere knock-outfase in Parijs. Ze heeft op training een spierblessure opgelopen en wordt vervangen door Nastja Claessens.

 

De 19-jarige Claessens geldt als een van de grote Belgische talenten, maar was als laatste uit de voorselectie gevallen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.