Emma Meesseman en Jérôme Guéry zijn de Belgische vlaggendragers tijdens de openingsceremonie

 wo 24 juli 2024 15:49
Emma Meesseman en Jérôme Guéry.

De Belgische vlag zal vrijdag tijdens de openingsceremonie gedragen worden door Emma Meesseman en Jérôme Guéry. Het BOIC heeft onze basketbalster en de jumpingruiter aangeduid als kopvrouw en kopman van de Belgische delegatie. 

"Ik ben zo vereerd en dankbaar dat ik de Belgische vlag mag dragen tijdens de openingsceremonie", reageert Emma Meesseman op haar sociale media.

De leading lady van het Belgische basketbal mag met de Belgian Cats dromen van eremetaal in Parijs.

 

De basketbalvrouwen spelen hun groepswedstrijden in Rijsel en blijven daarom voorlopig in hun uitvalsbasis in Kortrijk. Maandag (13.30 uur) spelen ze hun eerste groepsmatch tegen Duitsland.

 

Jérôme Guéry is een van de 3 jumpringruiters die ons land zullen vertegenwoordigen in Parijs.

 

Guéry, een echt kampioenschapsbeest, verraste in Tokio door met de Belgische equipe naar brons te springen. Zijn paard Quel Homme de Hus heeft een hele staat van verdienste.

 

Meesseman en Guéry zijn de opvolgers van Nafi Thiam en Félix Denayer, de afgevaardigden in Tokio. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  • Emma Meesseman: "Ik denk niet dat ik ooit had durven te dromen om ten eerste al mijn tweede Spelen te mogen meemaken, laat staan dat ik de vlag mag dragen. We zijn als Belgian Cats al supertrots om voor ons land te spelen. Dat ik dan nog zelf de basketbalsport, onze ploeg en heel Team Belgium symbolisch mag vertegenwoordigen door de vlag te dragen, samen met Jérôme, dat is een supergrote eer!”

    “Ik ben vereerd en trots om naast Jérôme te mogen staan. Een medaillewinnaar zijn op de Olympische Spelen, dat is ook onze kinderdroom, die we hopelijk kunnen waarmaken. Ik doe mijn best om basketbal te promoten op alle vlakken. Mijn boodschap? Dat het voor elke droom, ook al durf je hem niet uitspreken, mogelijk is om heel ver te geraken.”

  • Jérôme Guéry: “Toen Olav Spahl me belde om te vertellen dat ik de vlag mocht dragen, was ik verrast en ontroerd tegelijk. Ik was vereerd dat ze hiervoor aan mij dachten. Het betekent veel voor me."

    “Deze ervaring delen met Emma is echt geweldig. Ik zal waarschijnlijk klein lijken naast haar, maar ik zal op de tippen van mijn tenen gaan staan om samen met haar met de vlag te kunnen zwaaien. In 1984 was Edgar Henri Cuepper de laatste Belgische vlaggendrager uit de ruitersport. Het is een eer om het paardrijden weer op de kaart te zetten. Men zal over onze sport spreken en dat is echt fantastisch.”