Bondscoach van Argentinië zag "grootste circus van zijn leven", ook Messi reageert: "Ongezien"

 wo 24 juli 2024 20:09
Mascherano en Messi hebben een duidelijke mening over de farce.

De openingswedstrijd van de Olympische Spelen zindert stevig na in Argentinië. Medina zorgde in minuut 105 voor de Zuid-Amerikaanse gelijkmaker, maar na een onderbreking van anderhalf uur werd de goal nog afgekeurd voor buitenspel en verloren de Argentijnen. "Dit is het grootste circus dat ik in mijn leven gezien heb", was Argentijns bondscoach Javier Mascherano furieus. Ook Lionel Messi deelde zijn onvrede op sociale media.

Gekker wordt een opener niet.

 

Met een flipperkastgoal in minuut 105 dacht Argentinië ultiem nog een gelijkspel uit de brand gesleept te hebben tegen Marokko. De Marokkaanse fans waren woedend over de 15 minuten blessuretijd en een aantal van hen bestormden het terrein.

 

De scheidsrechter riep daarop iedereen naar binnen en zo leek de partij te eindigen op 2-2. Alleen was er nooit afgefloten.

 

Na een onderbreking van maar liefst anderhalf uur werd de partij uiteindelijk hervat. Wat bleek? De Argentijnse goal kwam er vanuit buitenspel. De VAR keurde de gelijkmaker af en na 3 minuten hopeloos proberen verloren de Zuid-Amerikanen de partij.

 

Na de match was de bondscoach van Argentinië dan ook niet te spreken over de enorme farce in Saint-Étienne. "Dit is het grootste circus dat ik in mijn leven al heb gezien", klonk het woedend. 

 

"Ze vragen ons om vertrouwen in alles, maar dan gebeuren zulke zaken", zou de bondscoach volgens de Spaanse krant Marca nog gezegd hebben. "Ze hebben vandaag 7 keer het veld bestormd en gooiden allerlei dingen naar ons."

 

Ook Lionel Messi kon niet geloven wat er net gebeurd was. "Ongezien", postte de Argentijnse vedette op Instagram.

 

"Dit is een historische tragedie", was de reactie van Nicolas Otamendi, die mee op het veld stond. "Zoiets is nog nooit eerder gebeurd. We hebben een uur en 40 minuten gewacht, maar niemand vertelde ons iets."

 

En zo zijn er ongetwijfeld nog een hele reeks furieuze Argentijnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Diefstal

Enkele uren na de partij dook een uitgebreidere reactie van Javier Mascherano op. Maar de woede van de Argentijn was nog steeds niet gekoeld.

 

"Ze hebben ons op geen enkel moment gezegd dat ze een fase aan het checken waren", stelde hij. "De wedstrijd werd stilgelegd voor de veiligheid, niet voor die fase. Zelfs op de site van de Olympische Spelen stond dat het 2-2 was."

 

"Wat gebeurd is, is een schande. Dit is niet zomaar een toernooi, dit zijn de Olympische Spelen."

 

En dan was er ook nog ander vervelend nieuws voor de Argentijnen. "Gisteren keerden we terug na de training en waren we bestolen. Almada is horloges en ringen kwijt."

 

"Maar dit heeft allemaal geen nut", besloot Mascherano. "We moeten de pagina omslaan en het positieve onthouden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: