Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Victor Campenaerts luistert ritzege in de Tour nog wat op met winst in na-Tourcriterium van Aalst

 ma 22 juli 2024 22:27
Victor Campenaerts mocht alweer vieren.

Alweer prijs voor Victor Campenaerts. Na zijn fraaie zege in de Tour heeft onze landgenoot nu ook het na-Tourcriterium in Aalst gewonnen. Dat is traditioneel het eerste criterium na de Tour in ons land. Jasper Philipsen en groene trui Biniam Girmay vervolledigden enkele tellen later het podium.

In de Tour moest Victor Campenaerts de klus nog klaren in een sprint met 3, vandaag kwam de sterke man van Lotto - Dstny alleen over de streep.

 

Starten deed Campenaerts nochtans zonder stem, na een "redelijk intens feestje" in Frankrijk. Maar Vocsnor had zelfs na een lastige Tour en een zware avond nog genoeg jus in de benen.

 

Ook de vertraging van het vliegtuig dat de renners in België moest krijgen - waardoor het criterium met wat uitstel startte - bracht hem niet van de wijs. Campenaerts versnelde op 2 ronden van het einde en hield een kleine bonus over op een trosje met schoon volk. 

 

Enkele tellen na de oerschreeuw van Campenaerts bikkelden Jasper Philipsen en Biniam Girmay voor de 2e plek. Philipsen haalde het voor de Eritreëer, die zijn groene trui nog eens mocht tonen aan het publiek. Oliver Naesen snelde nog naar de vierde plek, voor Cédric Beullens.

Veel sfeer en traditie op het natourcriterium van Aalst:

Vrolijke renners voor de start, maar wel 1 zonder stem:

Gerelateerd: