Luke Humphries rekent af met Michael van Gerwen en wint voor het eerst World Matchplay

 zo 21 juli 2024 23:49
Luke Humphries.

Wereldkampioen Luke Humphries heeft in Blackpool de World Matchplay gewonnen. In de finale rekende de Engelsman af met Michael van Gerwen: het werd 18-15. Voor Humphries is het de eerste keer dat hij het World Matchplay-toernooi wint.

Op weg naar de finale kegelde wereldkampioen Luke Humphries al onze landgenoot Dimitri Van den Bergh uit de World Matchplay.

 

In de halve finale versloeg de Engelsman daarna ook landgenoot James Wade, maar in de finale wachtte met nummer 2 van de wereld Michael van Gerwen alweer een stevige opdracht.

 

De Nederlander schoot ook het best uit de startblokken. Van Gerwen versierde meteen een break en leidde 0-1 en 2-3. Maar lang zou de suprematie van de ex-wereldkampioen niet duren.

 

Humphries sloeg terug en klom op drie legs voorsprong. Van Gerwen stak nog wel even zijn neus aan het venster en hing de bordjes weer gelijk op 12-12, maar meer zat er daarna niet meer in.

 

Met onder meer 12 180's en een gemiddelde van 100,94 bleek de Brit te sterk. In de laatste leg miste Van Gerwen nog drie pijlen op dubbel 8, Humphries toonde zich met 2 pijlen in de dubbele 20 een pak trefzekerder en maakte het koelbloedig af. 

 

Voor Luke Humphries is het zijn allereerste zege op de World Matchplay, nadat hij aan het begin van dit jaar ook al voor het eerst wereldkampioen werd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: