Chelsea opent onderzoek naar hun middenvelder Enzo Fernandez na racistisch lied

 wo 17 juli 2024 12:06
Enzo Fernandez met Lionel Messi

Chelsea is een disciplinair onderzoek begonnen naar zijn Argentijnse middenvelder Enzo Fernandez. Hij deelde na de gewonnen Copa America-finale een video waarin er racistische gezangen te horen waren. Fernandez heeft intussen zijn excuses medegedeeld via de sociale media.

Voor Enzo Fernández is het niet een en al feest na de overwinning in de Copa América met Argentinië. In een video na de finale is te zien hoe hij en zijn ploegmaats een lied zingen met denigrerende en racistische uitspraken over Fransen van Afrikaanse afkomst.

Daar wordt hij nu voor op het matje geroepen door zijn club Chelsea. Zij beginnen een disciplinair onderzoek naar hun middenvelder. Op hun site staat te lezen dat ze "alle vormen van discriminatie onaanvaardbaar vinden". Ook is de Engelse voetbalclub "trots om een diverse en inclusieve club te zijn waar alle culturen, gemeenschappen en identiteiten welkom zijn".

Fernandez mag het ook gaan uitleggen bij zijn ploegmaats. Bij Chelsea lopen een paar Fransen met Afrikaanse roots rond. Axel Disasi, Malo Gusto en Wesley Fofana zouden Fernandez al ontvolgd hebben op Instagram.

 

Fofana reageerde op X op de video met: "Voetbal in 2024: ongeremd racisme".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Franse voetbalbond heeft ook al laten weten dat ze stappen gaan ondernemen tegen Fernandez. Zij trokken naar de Wereldvoetbalbond FIFA, die op haar beurt een onderzoek begonnen is.

Enzo Fernandez heeft intussen wel zijn excuses aangeboden. "Ik ben tegen alle vormen van discriminatie. Maar tijdens de viering raakte ik betrokken in de euforie", stelt hij.

"Die video, dat moment, die woorden reflecteren mijn overtuigingen of karakter niet. Ik heb echt spijt."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Chelsea "apprecieert de publieke excuses en zal deze situatie gebruiken als een kans om hem bij te scholen". Afwachten hoe zijn ploegmaats nu met Fernandez omgaan.