Luca Brecel verlaat het toneel al na eerste optreden op Shanghai Masters

 di 16 juli 2024 11:00

Luca Brecel is er niet in geslaagd om zijn eerste horde te nemen op de Shanghai Masters. Tegen thuisspeler Si Jiahui hield de voormalige wereldkampioen eerst gelijke tred, maar daalde zijn spelkwaliteit. Dat resulteerde in een 6-2-eindresultaat en een vroege exit uit China.

In zijn eerste ronde van de Shanghai Masters kreeg Luca Brecel nog vrij, dus werd Si Jiahui zijn eerste tegenstander op het prestigieuze toernooi van China.

 

De nummer 20 van de wereld kwam het best uit de startblokken. Met een break van 70 zette hij de toon. "Een leuke opener", dacht Brecel. De Belg zette op zijn beurt een break van 87 neer als wederwoord.

 

Ook frame 3 ging naar de voormalige wereldkampioen, maar dan zakte het spelniveau van Brecel. Een felbevochten vierde frame vormde het kantelpunt in de wedstrijd.

 

Breaks van 70, 55, 77 en 60 voor de Chinees volgden, Brecel kon er weinig tegenover zetten. Bij 5-2 en 77-4 gebaarde hij dat het welletjes was. Zo verlaat onze landgenoot het toneel al meteen.

 

Si treft in de volgende ronde Ronnie O'Sullivan. De Engelse snookerlegende schakelde 16-jarig toptalent Zhou uit op weg naar zijn mogelijk 80e titel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.