Europees Kampioenschap
speeldag 1

Rodri en Yamal winnen individuele bekroningen, maar liefst 6 topschutters

 zo 14 juli 2024 23:25

Spanje viel niet alleen collectief, maar ook individueel in de prijzen. Rodri werd uitgeroepen tot 'Speler van het Toernooi', zijn ploegmaat Lamine Yamal mag zich 'Beste Jonge Speler' noemen. Opvallend: maar liefst 6 spelers zijn uiteindelijk topschutter geworden.

Rodri kon de finale niet uitspelen door een blessure, maar de prijzen achteraf waren een fraaie troost. Naast een Europese titel mocht de City-middenvelder ook de prijs van 'Speler van het Toernooi' in ontvangst nemen.

 

Zijn ploegmaat Lamine Yamal werd uitgeroepen tot 'Beste Jonge Speler'.

 

Vanaf het EK 1996 deelt een team technische waarnemers van de UEFA de invididuele prijzen uit. Tijdens het toernooi in Duitsland bestaat dat team uit twaalf leden. Onder wie Frank de Boer, Fabio Capello, David Moyes en Ole Gunnar Solskjaer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zes topschutters

Opvallend: maar liefst zes spelers kronen zich officieel tot topschutter van dit EK.
 

Cody Gakpo, Harry Kane, Georges Mikautadze, Jamal Musiala, Dani Olmo en Ivan Schranz scoorden 3 goals.

 

Vrijdag bevestigde de Europese voetbalbond dat "het aantal gescoorde doelpunten het enige criterium is". Door maar één criterium te hanteren, draaide de toekenning van de prijs eigenlijk uit een farce.

Gerelateerd: