Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

1 seconde voor de geschiedenis! Kan Kopecky roze trui veroveren? "Het zou kers op haar carrière zijn"

 zo 14 juli 2024 10:08
Lotte Kopecky loste Elisa Longo Borghini niet.

Lotte Kopecky staat op 1 seconde van eindwinst in de Giro. Kan ze de Italiaanse Elisa Longo Borghini nog onttronen in de slotrit? Dirk De Wolf gelooft alvast in haar kansen. "Een 2e of 3e plek kan al volstaan", zegt hij.

Ook in de koninginnenetappe loste Lotte Kopecky niet. Op de klim naar de Blockhaus won de wereldkampioene zelfs de sprint van roze trui Elisa Longo Borghini. Het verschil in het klassement? Nog maar 1 seconde.

 

Kan ze de Giro Donne nog op haar naam schrijven? "Ze zal de controle moeten houden met de ploeg", zegt Dirk De Wolf. "Het zal volgens mij aankomen op de sprint, dus er mogen maar 1 of 2 rensters ontsnappen."

 

"Dan blijven er nog bonificatieseconden over in de sprint. Een 2e of 3e plek kan dan volstaan voor eindwinst, als ze maar voor Longo Borghini eindigt. Het is alvast een rit die Lotte moet liggen."

 

Een haalbaar scenario? "Ik schat haar kansen op 70 procent", aldus De Wolf. "Het zou fantastisch zijn als het zou lukken. Het zou de kers op haar carrière zijn."

Wat Lotte Kopecky de laatste 2 jaar presteert, is buitenaards.

Dirk De Wolf

Kopecky kan alvast vrij koersen, want de druk ligt bij Longo Borghini. "Ze heeft niets te verliezen. De druk ligt bij de Italiaanse. Ze moet niet, maar het mag. Het zou mooi zijn."

 

"Ik heb Lotte een berichtje gestuurd dat ze geschiedenis kan schrijven. Ze antwoordde: "Ik ga mijn best doen, maar ik heb niets te verliezen"."

 

"Haar hoofddoel is natuurlijk niet de Giro, wel de Olympische Spelen. We verwachten van Lotte dat ze altijd wint, maar zo eenvoudig is het niet. Wat ze de laatste 2 jaar presteert, is wel buitenaards."

 

"Een grote ronde winnen is wel een van de mooiste prestaties. Het zou voor een klein landje als België een fantastisch prestatie zijn. De roze trui én de puntentrui voor Kopecky, én de bergtrui voor Justine Ghekiere? Dan komt België toch heel groot over in het vrouwenwielrennen."

 

"Kopecky verkeert alvast in de vorm van haar leven. Ze is zelfs nog een tikkeltje sterker dan op het WK in Glasgow. Hopelijk kan ze haar conditie doortrekken naar de Spelen in Parijs, want de wegrit moet haar liggen."

Gerelateerd: