Seine klaar voor Spelen? Minister van Sport wil onzekerheid wegnemen met frisse duik

 za 13 juli 2024 11:13

Twee weken voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs heeft minister van Sport Amélie Oudéa-Castéra een duik genomen in de Seine. Zo hoopt ze aan te tonen dat de waterkwaliteit in de Franse hoofdstad goed genoeg is om te zwemmen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De minister van Sport dook vanochtend om 7.30 uur in de Seine, in het gezelschap van paralympisch triatlonkampioen Alexis Hanquinquant. 

 

Een symbolische duik, aangezien er nog steeds veel onzekerheid is over de waterkwaliteit van de Parijse rivier. De afgelopen 12 dagen voldeed de waterkwaliteit "10 of 11" dagen aan de normen, klonk het gisteren nog.

 

Veel tijd is er in elk geval niet meer. Na de openingsceremonie (26 juli), moet de Seine het decor worden voor de triatloncompetities (30 en 31 juli en 5 augustus), het openwaterzwemmen (8 en 9 augustus) en de paratriatlon (1 en 2 september).

 

Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs, zal woensdag 17 juli normaal gezien ook een plons in de Seine nemen, maar haar zwemsessie werd al meerdere keren uitgesteld.

Gerelateerd: