Jelle Geens wordt 4e in Hamburg en lijkt helemaal klaar voor de olympische triatlon

 za 13 juli 2024 22:21
Jelle Geens (archieffoto) zal de Belgische kleuren verdedigen in Parijs.

Op de World Triathlon Championship Series in Hamburg is triatleet Jelle Geens knap 4e geworden. Bij de vrouwen eindigden Jolien Vermeylen en Claire Michel als 11e en 26e. Marten Van Riel, de vierde Belgische triatleet op de Olympische Spelen, was niet van de partij in Duitsland.

Hamburg was het toneel van de vierde manche van de World Triathlon Championship Series. Marten Van Riel, de best geplaatste Belg in het klassement, was niet van de partij. De drie andere leden van de Belgian Hammers tekenden wel present.

 

Zonder de afwezige Marten Van Riel moest Jelle Geens op z'n eentje de Belgische eer hoog houden bij de mannen, en dat deed hij met verve. Op de sprintafstand (750 meter zwemmen, 19,8 kilometer fietsen en 4,9 kilometer lopen) klokte Geens af op 50'18".

 

Een tijd waarmee hij slechts 8 seconden trager was dan de derde, de Fransman Pierre Le Corre. De overwinning was voor de Australiër Matthew Hauser, de Portugees Vasco Vilaca legde beslag op plek twee.

 

  Uitslag heren  
1. Matthew Hauser (Aus) 50'03"
2. Vasco Vilaca (Por) +6"
3. Pierre Le Corre (Fra) +7"
4. Jelle Geens +15"
49. Arnaud Mengal +3'47"

Twee Belgische vertegenwoordigers bij de dames, met Jolien Vermeylen en Claire Michel. Op dezelfde afstand finishten zij als 11e en 26e. De overwinning ging naar de Française Cassandre Beaugrand, die ook in Cagliari de primus was.

 

Geens, Vermeylen en Michel nemen, net als Marten Van Riel, deel aan de olympische triatlon op 30 en 31 juli. Op 5 augustus bundelen ze de krachten op de mixed relay in het triatlon.

  Uitslag dames  
1. Cassandre Beaugrand (Fra) 55'19"
2. Lisa Tertsch (Dui) +11"
3. Beth Potter (GBr) +12"
11. Jolien Vermeylen +1'01"
26. Claire Michel +1'55"
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.