Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Mathieu van der Poel en Nederlandse Tourrenners jammeren na EK-exit: "Al ben ik gisteren wel in slaap gevallen"

 do 11 juli 2024 16:34

Teleurstelling maar ook een stiekeme zucht van opluchting. Vanuit de Tour de France vertelden Mathieu van der Poel en Dylan Groenewegen over de spijtige EK-exit van Oranje. Maar het duo sloeg ook een gezamenlijke "oef" toen er nog gescoord werd in de laatste minuut. "Want ik moest gaan slapen, hé", grapte de wereldkampioen.

Ook in het Tourpeloton leeft het EK volop.

Vraag dat maar aan de Nederlanders, die Oranje gisterenavond uit het toernooi geknikkerd zagen worden door een discutabele strafschop en een ultieme winning goal van Engeland.

 

"Of het nu penalty was? Neen", glimlachte Mathieu van der Poel met een sappig Nederlands accent tegen de NOS.

 

"Het is jammer, hé", ging hij voort. "Het begon nochtans heel goed, maar daarna verliep het iets minder. Ik ben fan van het voetbal en had natuurlijk liever gehad dat ze naar de finale gingen."

Ik had eigenlijk wel gehoopt dat er nog iemand zou scoren, want ik moest gaan slapen. 

Mathieu van der Poel

Al slaakte de wereldkampioen stiekem ook een zucht van opluchting toen er in de 90e minuut nog gescoord werd, al betekende het wel de fatale doodsteek voor Oranje.

 

"Tja, ik had eigenlijk wel gehoopt dat er nog iemand zou scoren, want ik moest gaan slapen. Alleen spijtig dat het Engeland was", klonk het voor onze microfoon.

 

Zijn Nederlandse Tour-collega Dylan Groenewegen hield het iets minder lang vol. "Ik ben de laatste tien minuten van de wedstrijd in slaap gevallen", lachte hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: