Milan Menten ziet eerste seizoenszege door de neus geboord na declassering: "Zeer bitter"

 di 9 juli 2024 22:40

Een zure opdoffer voor Milan Menten. De sprinter van Lotto-Dsnty vierde in de Sibiu Cycling Tour zijn eerste zege van het seizoen, maar werd nog gedeclasseerd. Giacomo Nizzolo ging zo met de slotrit aan de haal.

De Roemeense vierdaagse moest en zou eindigen met een massasprint in de straten van Sibiu. Daar kon ook een kopgroep met acht renners niets aan veranderen. Ze kregen weinig speelruimte en op 15 kilometer van de streep smolt alles weer samen.

 

In de massasprint waagde Milan Menten van heel ver zijn kans. Een gewaagde zet van de sprinter van Lotto - Dstny, maar hij haalde het wel voor de Italiaan Giacomo Nizzolo (Q36.5) en de Canadees Roley Pickrell (Israel-Premier Tech).

 

Menten, vorig jaar nog de winnaar in Le Samyn, zag de overwinning evenwel door de neus geboord. De jury declasseerde onze landgenoot voor een onregelmatige sprint, waardoor Nizzolo de ruiker bloemen kreeg.

De jury oordeelde dat Milan een bocht te breed had genomen. 

Wesley Van Speybroeck, Lotto-Dstny

"Dit is een zeer bittere manier om de Sibiu Cycling Tour af te sluiten", zei ploegleider Wesley Van Speybroeck. "Eindelijk kon Milan Menten weer winnen, hij had er zo naar uitgekeken."

 

"Nizzolo diende een klacht in, waarin hij beweerde dat Menten van zijn lijn was afgeweken. De beelden weerlegden dit en de klacht werd verworpen."

"Maar de jury oordeelde dat Milan de bocht ervoor te breed had genomen. We zijn uiteraard ontgoocheld over die beslissing."

 

De eindzege ontglipte Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe) niet meer. De Duitser kwam niet meer in de problemen en volgt de Brit Mark Donovan op op de erelijst.

 

Lipowitz telt in de eindstand 20 seconden voorsprong op de Noor Andreas Leknessund (UNO-X Mobility) en 38 seconden op de Nieuw-Zeelander George Bennett (Israel-Premier Tech). Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) is 4e op 1'12".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: