Kroos schrijft afscheidsbrief na "heel bijzonder" EK en excuseert zich bij Pedri: "Wilde je niet pijn doen"

 za 6 juli 2024 14:35

Een dag na zijn officiële afscheid komen de woorden iets vlotter. Toni Kroos heeft op Instagram een brief geschreven aan zijn fans. Daarin vertelt hij hoe bijzonder het EK-avontuur voor hem was. Ook heeft hij lof voor zijn ploeggenoten bij Duitsland én excuses voor Pedri, die hij blesseerde vroeg in de partij. "Ik ben erg trots op Duitsland!", deelt Kroos.

"Op 29 september 2023 kreeg ik telefoon. Beller: Julian Nagelsmann. Verzoek: terugkeer naar de nationale ploeg", zo opent Toni Kroos zijn verhaal op Instagram.

 

De middenvelder had toen al afscheid genomen van de nationale ploeg, maar kon in zijn rijke carrière één laatste avontuur gebruiken.

 

"Eerste gedachte in mijn hoofd: ik ben niet dom! Eerste gedachte in mijn hart: fuck yeah! Uiteindelijk volgde ik mijn hart." 

 

Een mooi toernooi - met klinkende zege in de openingsmatch tegen Schotland - volgde voor een Duitsland dat heropleefde. Gisteren stopte de rollercoaster in de kwartfinale tegen Spanje.

 

"Mijn gedacht vanochtend op 6 juli 2024: ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ondanks al het verdriet na het laatste fluitsignaal."

Geloof in Duitsland, excuses aan Pedri

Kroos kon op zijn 34e vanaf de eerste rij zien dat de Duitsers uit het dal klommen.

 

"Dit team heeft veel meer laten zien dan in de afgelopen jaren. Ik had niet gedacht dat we zo snel weer kans zouden maken op een titel en weer konden wedijveren met de besten in de wereld."

 

"Daarom ben ik erg trots op wat dit team heeft gedaan. En ik wil iedereen bedanken voor hoe speciaal jullie het toernooi hebben gemaakt. We hebben jullie gezien en gevoeld! Jullie warmte en genegenheid waren bijzonder!"

Pedri, ik wens je een spoedig herstel en het beste. Je bent een geweldige speler.

Toni Kroos

"En tot slot een verzoekje: nu Duitsland zijn geliefde kind terug heeft, laat het ook niet los! Want één ding kan ik jullie verzekeren: dit is een groep toppers die er alles aan gaat doen om te slagen!"

 

Mooie woorden voor zijn opvolgers. Maar Kroos heeft ook oog voor zijn tegenstander, Pedri, die hij gisteren blesseerde in een potig duel.

 

"Langs deze weg vraag ik vergeving aan hem", is de Duitser nederig. "Het was absoluut niet mijn bedoeling om je pijn te doen. Ik wens je een spoedig herstel en het beste. Je bent een geweldige speler."

 

Zei de ene geweldige voetballer tegen de andere.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: