ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9890
2
Novak Djokovic
8360
3
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
6905
5
Daniil Medvedev
6445
6
Andrey Rublev
4420
7
Hubert Hurkacz
4235
8
Casper Ruud
4025
9
Alex De Minaur
3830
10
Grigor Dimitrov
3750

Zizou Bergs mag zich opmaken voor eerste Olympische Spelen, Gillé en Vliegen gaan opnieuw dubbelen

 do 4 juli 2024 13:08
Zizou Bergs mag voor de eerste keer naar de Spelen in Parijs.

Het was nog even afwachten, maar Zizou Bergs (25) mag dan toch voor de eerste keer naar de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft de internationale tennisfederatie (ITF) bekendgemaakt. Ook Sander Gillé en Joran Vliegen mogen voor de tweede keer strijden voor olympisch eremetaal.

De 25-jarige Zizou Bergs (ATP-82) is de enige Belg die zal aantreden in het enkelspel, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Het zullen zijn eerste Spelen zijn.

 

Ook Sander Gillé en Joran Vliegen zijn opnieuw geselecteerd voor het dubbelspel. Vier jaar geleden mochten ze voor het eerst een worp doen naar olympisch goud, maar ze verloren meteen in de eerste ronde tegen het Nederlandse duo Koolhof/Rojer.

Sander Gillé en Joran Vliegen mogen strijden voor Olympisch goud.

Geen Elise Mertens in Parijs

Elise Mertens heeft forfait gegeven voor de Spelen, zowel in het enkel- als in het dubbelspel. Omdat ze niet deelnam aan de Billie Jean King Cup met België eerder dit jaar, voldoet ze niet aan de voorwaarden om te mogen afzakken naar Parijs, ondanks haar nummer 1-ranking in het dubbelspel.


De selectie van Bergs en het dubbelpaar Gillé/Vliegen moet nog bevestigd worden door het Belgisch Olympisch Comité (BOIC), dat zaterdag alle geselecteerde Belgen voor Parijs zal bekend maken in Louvain-la-Neuve.


Het olympisch tennistoernooi wordt gespeeld op de gravelterreinen van Roland Garros en begint op 27 juli.

Gerelateerd:
Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
9 afleveringen