Premier League klassement

Van dreigend ontslag naar contractverlenging: Ten Hag blijft tot 2026 bij Man. United

 do 4 juli 2024 14:16

Erik ten Hag blijft tot 2026 aan het roer staan van Manchester United. De toekomst van de 54-jarige Nederlander leek lang onzeker, maar hij krijgt nu toch het vertrouwen van de club waarmee hij afgelopen seizoen de FA Cup won.

In de zomer van 2022 streek Erik ten Hag, na een ongelooflijk straffe periode bij Ajax, neer bij Manchester United. De verwachtingen waren torenhoog, maar de resultaten bleven uit.

 

Een publieke discussie met Cristiano Ronaldo deed de stoel van de Nederlander nog meer wankelen en toch hield de Nederlander zich knap recht. Een 3e plek in de Premier League en een gewonnen League Cup maakten veel goed.

 

Die resultaten waren afgelopen seizoen een pak minder en dus zwol de kritiek weer aan. Een 8e stek in de Premier League was de slechtste eindnotering sinds 1990 en ook de groepsfase van de Champions League liep op een sisser af.

 

Een FA Cup-finale tegen stadsrivaal Manchester City leek de laatste strohalm voor de Nederlander, ook al werd geopperd dat Ten Hag op de keien zou belanden, ongeacht het resultaat.

 

Ten Hag greep zijn schijnbaar laatste kans met beide handen en won de finale enigszins verrassend met 2-1. Nu, een dikke maand later, zet hij zijn kribbel onder een nieuwe verbintenis tot 2026 en daar is hij zelf erg blij mee.

Er zijn al veel dingen verbeterd, maar we moeten hard werken om het verwachte niveau te bereiken.

Erik ten Hag

"Ik ben erg blij dat ik een akkoord heb bereikt met de club om de samenwerking te verlengen. "We kunnen met trots terugkijken op de voorbije twee jaar en op de twee behaalde trofeeën."

 

"Er zijn al veel dingen verbeterd binnen de club, maar we moeten ook duidelijk zijn dat er nog hard gewerkt moet worden om het niveau te bereiken dat van Manchester United verwacht wordt. Dat betekent namelijk strijden om landstitels en internationale prijzen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: