Journalist slingert verwijten naar Kevin De Bruyne: "Verwend nest"

 di 2 juli 2024 11:05
De Italiaanse journalist hield zich niet in.

Een Italiaanse journalist heeft Kevin De Bruyne op zijn sociale media hard aangepakt, omdat de Rode Duivel een vraag van hem een "stupid question" noemde. 

"Waarom heeft de Gouden Generatie van België nooit iets gewonnen?"

 

Het was een vraag van de Italiaanse journalist Tancredi Palmeri die bij Kevin De Bruyne hard aankwam na de pijnlijke uitschakeling tegen Frankrijk.

 

"Denk je dat Frankrijk, Engeland, Spanje en Duitsland geen Gouden Generatie hebben?", prikte onze aanvoerder meteen terug.

 

Een teleurgestelde De Bruyne mompelde op weg naar de uitgang dat hij de vraag van de journalist een "stupid question" vond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Giftige tweet

Via een filmpje van de Spaanse krant Marca kwam ook de bewuste journalist achter de opmerking van De Bruyne.

 

Tancredi Palmeri - onder meer actief voor SportItalia - kon het daarbij niet laten om enkele verwijten richting de aanvoerder van de Duivels te slingeren.

 

"Haha, De Bruyne heeft me net "stupid" genoemd", postte hij op X.

 

"Hey Kevin, een kleine memo voor jou: de Gouden Generaties van Frankrijk, Engeland, Spanje en Duitsland waar je het over had, geraakten wel allemaal in een finale!"

 

"Een typische voetballer die alleen maar vragen wil horen over hoe goed hij is. Verwend nest."

 

Stevige woorden van de Italiaan, al zal KDB er niet wakker van liggen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wat met Courtois?

Kevin De Bruyne was overigens niet de enige die gisterenavond vervelende vragen voorgeschoteld kreeg van de buitenlandse media.

 

Domenico Tedesco moest op de persconferentie nog maar een keer ingaan op de afwezigheid van Thibaut Courtois. "Had hij die owngoal wel gered?", vroeg een Armeense journalist zich af.

 

"Koen Casteels heeft het briljant gedaan. Hij was echt fantastisch", verdedigde onze bondscoach zijn doelman meteen.

 

"Hij heeft ons tegen Oekraïne gered, op die hoekschop. Hij zorgde ervoor dat we vanavond überhaupt konden spelen. En dat was nog maar één fase."

 

"Over andere scenario's (met Courtois in doel, red.) kan ik niets zeggen. Maar die goal van vandaag was niet de schuld van Koen."

Gerelateerd: