De Bruyne heeft moeite met "veel te stille" kleedkamer na kwalificatie: "Heb niemand klein beetje zien genieten"

 wo 26 juni 2024 22:10

Het fluitconcert zinderde dan toch na bij de Rode Duivels. Kevin De Bruyne vertelde op het persmoment als Man van de Match dat het muisstil was in de kleedkamer van de Belgen. "Het was eigenlijk veel te stil", schudde de kapitein zijn hoofd.

"Ik ben vooral blij, want we zijn geplaatst", is Kevin De Bruyne stellig na de wedstrijd tegen Oekraïne.

 

Dat de fans het voetbal van de Rode Duivels op de korrel namen, vindt de kapitein misschien te streng. Daar had het getalm op de laatste hoekschop van de match iets mee te maken.

 

"Een goal slikken, zou op dat moment de uitschakeling betekenen", gaat hij in het defensief. "Het is dan ook logisch dat ik geen risico's neem bij die hoekschop anderhalve minuut voor het einde."

 

"Als ik hem lang trap en Oekraïne scoort erop, maakt iedereen me af."

Als je het vergelijkt met het vorige toernooi is het een pak beter.

Kevin De Bruyne

Dat gebeurde niet, dus mochten de Belgen hun kwalificatie als nummer 2 in de groep vieren. Nu, ja ... Dat gebeurde blijkbaar niet bij de spelersgroep.

 

"Het was eigenlijk veel te stil", deelt De Bruyne.

 

"Ik speel al heel lang voetbal en heb al heel wat mooie momenten beleefd, heel wat gewonnen. Ik heb ook al heel wat pijnlijke momenten gekend in mijn carrière. Die draag je mee, dat is niet leuk. Met mindere periodes moet je omgaan."

 

"Ik heb niemand een klein beetje zien genieten. Al denk ik wel dat deze ploeg dat verdient. Als je het vergelijkt met het vorige toernooi is het een pak beter", besluit hij.

 

Dan maar een feestje bouwen na de 1/8e finale tegen Frankrijk?

Laattijdigheid geen excuus

"Het laattijdig toekomen mag niet als excuus gebruikt worden", reageert De Bruyne op het opvallende betoog van zijn coach. "We hadden meer dan genoeg tijd."

Gerelateerd: