Alexander Hendrickx loodst Red Lions voorbij Groot-Brittannië in Hockey Pro League

zo 23 juni 2024 15:32
Alexander Hendrickx

De Red Lions zijn goed begonnen aan de laatste rechte lijn richting de Olympische Spelen. In de Hockey Pro League legden ze Groot-Brittannië over de knie dankzij 2 goals op penalty corner van specialist Alexander Hendrickx: 1-3.

De Belgische en Britse hockeymannen zijn op de Olympische Spelen niet in dezelfde poule ingedeeld, maar kunnen elkaar natuurlijk wel tegenkomen vanaf de kwartfinales. Sowieso was het duel in Utrecht ideale voorbereiding op Parijs.

Bondscoach Van den Heuvel zag in het eerste kwart veel ruimte voor verbetering, maar doelman Vanasch hield de Red Lions recht. En in het tweede kwart tapten de Belgen uit een heel ander vaatje.

Wegnez opende de score en met een penaltycorner verdubbelde Hendrickx de Belgische voorsprong. Door een moment van concentratieverlies bij Luypaert konen de Britten dankzij Liam Ansell de aansluitingstreffer maken in het derde kwart.

Maar opnieuw konden de Belgen rekenen op Hendrickx om de zege veilig te stellen. De specialist mocht enkele keren proberen en uiteindelijk ramde hij de bal in de benedenhoek: 1-3 en wedstrijd gespeeld.

"Het was een fysiek moeilijke wedstrijd", zei Antoine Kina, die de trofee van Man van de Match kreeg. "Dat wisten we vooraf, omdat de Britten man-tegen-man spelen. Je wilt altijd elke wedstrijd winnen, maar we zien dit natuurlijk ook als voorbereiding op de Olympische Spelen."