Milieu-activisten verstoren PGA-toernooi en gooien poeder op de green

 zo 23 juni 2024 23:05
De politie greep meteen in bij het protest.

Op het lucratieve PGA-toernooi Travelers Championship hebben milieu-activisten op de laatste hole het toernooi verstoord. Ze gooiden poeder op de green van de 18e hole en werden opgepakt. Scottie Scheffler won het toernooi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net op het moment dat Scottie Scheffler, de nummer 1 van de wereld, wou putten op de laatste hole, bestormden enkele betogers de green. Ze zorgden voor rook en gooiden onder meer wit en rood poeder op het korte gras van de green.

 

Een van de activisten droeg een T-shirt met "No golf on a dead planet" op. Een duidelijke boodschap. De politie greep meteen in en voerde de 6 activisten af, waarna Scheffler zijn putt miste. Tom Kim kon zo een play-off afdwingen, maar daarin toonde Scheffler zich toch de sterkste.

 

De nummer 1 van de wereld won zo voor de vierde keer in 6 toernooien, een fenomenaal gemiddelde en vierde met zijn pasgeboren zoon op de green. Hij vergroot zijn voorsprong in de Fedex Cup en op de wereldranglijst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.