Er zit nog marge op Roos Vanotterdijk: "Voor het eerst sinds lang heeft ze weer kunnen genieten van haar vlinderslag"

 za 22 juni 2024 08:44
Roos Vanotterdijk
Roos Vanotterdijk kan het nauwelijks geloven. Ze is Europees kampioene op de 100 meter vlinderslag.

Enkele weken voor de Olympische Spelen in Parijs heeft Roos Vanotterdijk (19) zich tot Europees kampioene op de 100 meter vlinderslag gekroond. "Top hoe ze terugkeert na een moeilijke periode", reageert coach Brigitte Becue.

Op het Europees kampioenschap in Belgrado (Servië) heeft Roos Vanotterdijk niet alleen de 100 meter vlinderslag gewonnen, ze zwom ook een Belgisch record én de olympische limiet.

 

"Roos heeft een hele moeilijke periode achter de rug. Om nu zo terug te komen... dat is top", reageert voormalig zwemkampioene en topsportcoach Brigitte Becue.

 

In topvorm verkeerde Vanotterdijk nog niet. "De Olympische Spelen zijn het doel dit jaar. Zonder 100 procent naar het EK toe te leven, wilden we toch de limiet voor de 100 meter vlinderslag zwemmen. Wat heel goed gelukt is."

100 procent Roos is ze nog niet, maar dit zal haar wel heel veel deugd doen.

Brigitte Becue

Op het Europees kampioenschap komt Roos Vanotterdijk weer boven water.

 

"Fysiek en mentaal is ze op de terugweg", vertelt Brigitte Becue. "100 procent Roos is ze nog niet, maar dit zal haar wel heel veel deugd doen."

 

Op de Olympische Spelen in Parijs zwemt Vanotterdijk de 100 meter rug- en 100 meter vlinderslag.

 

"Wat daar mogelijk is, kan ik nu niet zeggen. Genieten staat nu voorop en dat is wat Roos ook doet. Voor het eerst sinds lang heeft ze weer kunnen genieten van de 100 meter vlinderslag."

 

"Als ze gezond blijft, moet het haar lukken om in topvorm het olympisch bad in te duiken. Zeker met haar klasse, haar karakter en haar mentaliteit", sluit Becue af.

 

Vanavond zwemt Vanotterdijk de EK-finale van de 100 meter rugslag. Met een tweede gouden medaille als klap op de vuurpijl?

Gerelateerd: