Dimitri Van den Bergh kan glansprestatie niet herhalen en sneuvelt vroeg in Leverkusen

 zo 23 juni 2024 00:03
Dimitri Van den Bergh

Dimitri Van den Bergh (PDC-7) en Andy Baetens (PDC-92) hebben zich zaterdag in het Duitse Leverkusen niet voor de 1/8e finales van het European Darts Open (207.000 euro) kunnen plaatsen.

Gisteren pakte Dimitri Van den Bergh uit met een glansprestatie. Hij schakelde de Engelsman Ryan Meikle uit met een gemiddelde van 109,45 punten per drie pijlen. Maar dat gemiddelde kon hij niet aanhouden tegen de Noord-Ier Josh Rock (PDC-18).

 

Rock kon met een gemiddelde van 100,02 en een checkout percentage van 66,7 procent ook betere statistieken voorleggen dan Van den Bergh (98,01 punten en 42.9 procent). Een 6-3-zege voor Rock was het resultaat.

 

Baetens verloor met 6-4 van de Nederlander Gian van Veen (PDC-33). Twee andere Nederlanders zorgden voor een verrassing: Dirk van Duijvenbode (PDC-17) schakelde de Welshe titelverdediger Gerwyn Price (PDC-4) met 6-2 uit en Raymond van Barneveld (PDC-20) won met 6-4 van wereldkampioen Luke Humphries (PDC-1).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.