Roemeense bondscoach verwacht geen "geslagen" België: "Ik weet dat ze snel kunnen opveren"

 vr 21 juni 2024 18:13
Edward Iordanescu.

De Roemeense bondscoach laat zich niet van de wijs brengen na de nederlaag van de Rode Duivels in hun openingsmatch. "Op papier zijn ze nog altijd de favoriet", zegt Edward Iordanescu. 

Ook Edward Iordanescu geloofde zijn ogen niet na de openingsmatch van de Rode Duivels op het EK. "Dat was zeker een verrassing", gaf de Roemeense bondscoach toe.

 

"België staat 3e op de FIFA-ranking en heeft een kern met veel kwaliteit. We kennen hun sterktes, maar we weten ook wat onze taak is. We gaan de beste versie van onszelf moeten zijn."

 

Tactische verrassingen wilde Iordanescu nog niet verklappen. "De Rode Duivels hebben ervaring en kwaliteit. Op elk moment kunnen ze scoren. Ze hadden goede kansen in de eerste wedstrijd, maar missen er 4 of 5."

 

"Hun moraal is misschien niet op zijn best, maar de spelers hebben een sterke mentaliteit en zijn het gewoon om te strijden voor prijzen en trofeeën. Ik weet dat ze snel weer kunnen opveren."

Als we 95 minuten gefocust blijven, ben ik zeker dat we een punt of punten kunnen pakken.

Edward Iordanescu

Iordanescu ziet mogelijkheden voor Roemenië. "Als we zoals in de eerste wedstrijd een goede organisatie en efficiëntie tonen, dan hebben we zeker kansen."

 

"Als we 95 minuten gefocust blijven, ben ik zeker dat we een punt of punten kunnen pakken. België is op papier favoriet, maar zo’n situatie zijn we gewoon."

 

Zullen de Roemenen vooral loeren op de counter? "We proberen een evenwicht te zoeken. We kunnen aanvallen uit de opbouw, zoals tegen Oekraïne, maar ook op de counter."

 

"Niet vergeten dat onze verdediging beslissend was in de kwalificaties. We slikten maar 5 tegendoelpunten. We hadden de beste defensie, dus er zitten goede zaken in ons team. We hopen op een goed resultaat."

"Wie België zegt, zegt topploegen"

Ook Denis Dragus verwacht geen geslagen Rode Duivels. "Of ze kwetsbaarder zijn dan gedacht? Neen, België is een zeer sterke ploeg met spelers op zeer hoog niveau."

 

"Wie België zegt, zegt Chelsea, Arsenal, Roma, Atalanta. Dat zijn topploegen. Ze zullen willen winnen, want ze hebben een resultaat nodig. Maar dat willen wij ook. Het wordt een mooie match."


Dragus ziet net als zijn coach kansen voor de Roemenen. "We hebben vertrouwen in wat we kunnen. De tactische boodschap van de coach kan ik niet verklappen. Ik zeg het wel na de match."

Gerelateerd: