Thomas Detry en Adrien Dumont de Chassart spelen het golftoernooi op de Olympische Spelen

 di 18 juni 2024 17:37
Adrien Dumont de Chassart
Adrien Dumont de Chassart vorige maand in actie op de Soudal Open in Schilde.

De Belgische selectie voor de Olympische Spelen dikt aan. Ook golfspelers Thomas Detry (31) en Adrien Dumont de Chassart (24) hebben zich gekwalificeerd voor Parijs 2024.

Thomas Detry en Adrien Dumont de Chassart dwongen hun ticket af met een plaats in de top 60 van de olympische ranking. Detry eindigde op 24e plaats, Dumont de Chassart op de 44e.

 

Voor Detry wordt het zijn tweede deelname aan de Olympische Spelen. Drie jaar geleden eindigde hij op de 22e plaats in Tokio.

Thomas Detry
Thomas Detry mag voor de tweede keer naar de Olympische Spelen. In Tokio eindigde hij op de 22e plaats.

Thomas Pieters kon voor de 3e keer naar de Spelen, maar de nummer 4 van Rio 2016 speelt in de LIV Golf League, waar geen punten voor de olympische ranking te rapen vallen.


Het olympisch golftoernooi vindt plaats van 1 tot en met 4 augustus in Le Golf National, een golfbaan ten zuidwesten van Parijs.

 

Ook Manon De Roey staat op het punt om zich (opnieuw) te plaatsen voor de Spelen. De olympische ranking bij de vrouwen wordt volgende week afgesloten.

Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
9 afleveringen
Gerelateerd: