Ga naar de inhoud

Golfer Adrien Dumont de Chassart boekt eerste topresultaat op PGA Tour en mag dromen van Parijs 2024

 di 12 maart 2024 09:11
Adrien Dumont de Chassart in actie in Puerto Rico.

Adrien Dumont de Chassart heeft zijn eerste top 10 op een PGA-toernooi beet. De Belgische golfer (24) eindigde na een inhaalrace op een gedeelde 6e plaats op de Puerto Rico Open. Hij ligt ook op koers voor de Olympische Spelen.

Nadat Adrien Dumont de Chassart vorig jaar zijn amateurstatuut had omgeruild voor een profloopbaan, boekte hij meteen een overwinning op de Korn Ferry Tour en bemachtigde hij in enkele weken tijd een kaart voor de PGA Tour, het hoogste niveau in de VS. Maar dit jaar betaalde hij duidelijk leergeld.

 

Vier keer haalde hij de cut niet en 60e en 75e plaatsen waren ook niet om over naar huis te schrijven. Terwijl de toppers aan de slag waren in de Arnold Palmer Invitational, leek het voor Dumont de Chassart ook in Puerto Rico die kant op te gaan, want hij opende met een tegenvallende ronde van 73 slagen en een 107e plaats.

 

Maar daarna sloeg de motor aan bij Dumont de Chassart. Zijn afslag begon te draaien en met rondes van 65 en 67 slagen klopte hij op de deur van de top 10. Ook op de slotdag liep het uitstekend: hij zag 5 birdies en 1 eagle in de cup verdwijnen en moest slechts 1 bogey op zijn scorekaart zetten.

 

Daarmee rukte hij nog op naar de zesde plaats, op slechts 2 slagen van eindwinaar Brice Garnett. Die zesde plaats is zijn beste resultaat van 2024 en levert hem - naast 135.000 dollar prijzengeld - belangrijke punten op om ook volgend jaar op de PGA Tour aan de slag te kunnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Adrien Dumont de Chassart op weg naar Parijs

Dumont de Chassart stijgt ook naar de 189e plaats op de wereldranking, de hoogste positie in zijn carrière. Dat brengt hem ook volledig op koers om in de zomer te kunnen meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs.

 

Dumont de Chassart is al een tijdje over Thomas Pieters, die op de LIV Tour geen punten voor de wereldranglijst kan sprokkelen, gesprongen en staat op de uitgekuiste olympische kwalificatielijst op plaats 46. De top 60 mag naar Parijs. Thomas Detry staat 30e. 

 

Dumont de Chassart woont nu in Florida, maar komt binnenkort naar België. Eind mei doet hij mee aan de Soudal Open op de DP World Tour en kunnen Belgische golffans hem van dichtbij aanschouwen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: