Ga naar de inhoud

In 3 maanden van universiteit naar walhalla van het golf: 23-jarige Belg mag naar PGA Tour

 di 22 augustus 2023 12:28
De opmars van Adrien Dumont de Chassart is indrukwekkend.

Volgend seizoen spelen er zowaar twee Belgen op de Amerikaanse PGA Tour, de meest competitieve Tour in het mondiale golf. De 23-jarige Adrien Dumont de Chassart dwong startrecht af dankzij zijn prestaties op de Korn Ferry Tour.

1 - 2 - 8 - 6 - 7 - 10 - 42 - 11

 

Het zijn geen lottocijfers, maar wel de uitslagen van Adrien Dumont de Chassart in zijn eerste 8 proftoernooien op de Korn Ferry Tour, de Tour net onder de PGA Tour in de VS.

 

Met zijn 11e plaats van afgelopen weekend verzekerde de 23-jarige Belg zich van "promotie" naar de PGA Tour volgend seizoen. Zijn vriendin Katie vertelde hem het goede nieuws toen hij van de laatste green stapte.

 

Dumont de Chassart - in de VS wordt hij ADDC genoemd - schoot als een komeet de hoogte in. Hij won meteen bij zijn profdebuut en eindigde een week later als tweede nadat hij een play-off had verloren.

 

Zijn eerste 6 toernooien beëindigde hij telkens in de top 10. In een periode van 10 weken klom hij op de wereldranglijst van plaats 1.785 naar 200. "Het zijn zotte weken geweest."

In golf heeft iedereen goeie momenten en slechte momenten. Ik heb gewoon geluk gehad dat ik op het juiste moment in vorm was.

Adrien Dumont de Chassart

"Dit voelt fantastisch", reageerde onze landgenoot."Het was mijn doel om mijn kaart op de Korn Ferry Tour te behouden, maar mijn doel is de afgelopen weken snel veranderd."

 

Veel tijd in de Amerikaanse wachtkamer van de PGA Tour bracht hij niet door. Toch heeft hij veel geleerd. "Geduld is het codewoord. Je kan snel gefrustreerd geraken, maar je moet gewoon je spel blijven spelen en geduld hebben."

 

"In golf heeft iedereen goeie momenten en slechte momenten. Ik heb gewoon geluk gehad dat ik op het juiste moment in vorm was. Het wordt cool om tegen de beste spelers ter wereld te spelen volgend seizoen."

 

Dumont de Chassart bleef door de coronapandemie 5 jaar "plakken" op de Universiteit van Illinois - dezelfde universiteit als Thomas Pieters en Thomas Detry - maar hij had amper 3 maanden nodig om het walhalla van het golf te bereiken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Boodschap van Coach Small is kers op de taart

Met een grote glimlach stond Dumont de Chassart te glunderen afgelopen weekend, een boodschap van coach Mike Small, de bekende golfcoach van de Universiteit van Illinois, was de kers op de taart.

 

Zijn vrienden en zijn coach beginnen deze week aan een nieuwe academiejaar. "Ergens doet het pijn om dat te missen." Maar 'ADDC' heeft nu een ander doel. "Ik kijk er zo naar uit om op de PGA Tour te spelen. Drie maanden geleden zou ik daar zelfs niet van gedroomd hebben."


De komende weken maakt Dumont de Chassart een uitstapje naar de Europese DP World Tour. Daarna pikt hij de play-offs van de Korn Ferry tour mee, in de hoop van nog te stijgen op de ranking.

 

Volgend seizoen spelen dus twee Belgen op de PGA Tour. Thomas Detry eindigde in zijn eerste volledige seizoen als 55e op de ranking en verzekerde zich zo van zijn plekje voor volgend seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: