Premier League klassement

Meteen een topper: Chelsea ontvangt Manchester City op eerste speeldag Premier League

 di 18 juni 2024 11:55
Kevin De Bruyne in duel met Enzo Fernandez van Chelsea.
Kevin De Bruyne in duel met Enzo Fernandez van Chelsea.

De Premier League heeft vandaag de kalender van het seizoen 2024-2025 bekendgemaakt. Op de eerste speeldag staat meteen een topper gepland: kampioen Manchester City gaat op 18 augustus op bezoek bij Chelsea.

De jacht op een 5e opeenvolgende titel begint voor Manchester City met een lastige verplaatsing. De Citizens moeten op de eerste speeldag naar Chelsea.

 

Zo komt er meteen een ontmoeting tussen Pep Guardiola en zijn voormalige assistent Enzo Maresca.

 

Maresca werkte in het seizoen 2022-2023 onder Guardiola, waarna hij naar Leicester vertrok en daar onmiddellijk kampioen speelde. Hij volgde bij Chelsea Mauricio Pochettino op, die het na amper een seizoen op Stamford Bridge al voor bekeken hield.

 

De Premier League begint op 16 augustus met een wedstrijd tussen Manchester United en het Fulham van Timothy Castagne. Leandro Trossard en Arsenal ontvangen Wolverhampton een dag later.

 

Amadou Onana en Everton krijgen op de eerste speeldag Brighton op bezoek. Youri Tielemans opent met Aston Villa op het veld van West Ham. Promovendus Leicester City, met Wout Faes, begint thuis tegen Tottenham.

 

Op 25 mei 2025 zullen we de nieuwe landskampioen kennen.

De eerste speeldag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: