Nino Schurter (38) boekt historische 36e WB-zege in Val di Sole, sterke Jens Schuermans eindigt 10e

 zo 16 juni 2024 16:22
Nino Schurter won voor de achtste keer in Val di Sole (archief).

De Zwitser Nino Schurter heeft in het Italiaanse Val di Sole geschiedenis geschreven. De 38-jarige mountainbiker boekte de 36e Wereldbeker-zege uit zijn carrière en scherpte zo zijn eigen record aan. Landgenoot Jens Schuermans eindigde op een knappe 10e plek.

Nino Schurter is een levende legende in het mountainbike.

De Zwitser verzamelde doorheen zijn carrière een indrukwekkend aantal titels op kampioenschappen en Olympische Spelen en is ook recordhouder met de meeste Wereldbeker-zeges ooit.

In Val di Sole, waar Schurter in totaal al zeven keer won, sloeg de mountainbikelegende in de crosscountry voor het eerst dit seizoen nog eens toe.

De Zwitser rekende in de tweede wedstrijdhelft af met zijn taaiste tegenstander, de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly en hobbelde als eerste over de streep. Zijn achtste zege in Val di Sole en 36e in de Wereldbeker in totaal. Een verbetering van zijn eigen record.

De nieuwe zege is alvast een ferme opsteker voor Schurter, die in Parijs voor de vijfde keer aan de Olympische Spelen zal deelnemen.

Jens Schuermans, die vrijdag knap het podium had gehaald in de shorttrack, gaf in dezelfde wedstrijd ook opnieuw hoopgevende signalen. Onze landgenoot eindigde op een 10e plek. De tweede Belg, Pierre de Froidmont, werd 23e. 

Ferrand-Prévot domineert bij de vrouwen, Puck Pieterse tweede

Bij de vrouwen ging de overwinning in Val di Sole naar de Franse wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot, die de wedstrijd domineerde met een lange solo.

Ronde na ronde bouwde ze haar voorsprong uit om uiteindelijk met een kleine minuut voorsprong als eerste over de streep te bollen.

Puck Pieterse, die zaterdag wel nog de shorttrack naar haar hand wist te zetten, eindigde als tweede. 

kalender WB mountainbike 2024
    mannen vrouwen
12-14 april Mairiporã (Bra) Blevins Rissveds
19-21 april Araxa (Bra) Andreassen Batten
24-26 mei Nove Mesto (Tsj) Pidcock Ferrand-Prévot
14-16 juni Val di Sole (Ita) Schurter Ferrand-Prévot
21-23 juni Crans-Montana (Zwi)    
28-30 juni Haute-Savoie (Fra)    
27-29 september Lake Placid (VS)    
4-6 oktober Mont Sainte-Anne (Can)    
Gerelateerd:
Mountainbiken met Jens Schuermans
Bert en Bavo leren een ander spectrum van fietsen kennen. Mountainbiker Jens Schuermans neemt hen onder zijn ervaren vleugels en doet het duo zelfs letterlijk van de grond gaan! Komt de ervaring van Bert van pas in het onderlinge duel?
vrijdag 26/0415 min