Ga naar de inhoud

Afscheidnemende Ferrand-Prévot demonstreert in Nove Mesto, Pidcock is sterkste bij de mannen

 zo 26 mei 2024 12:30

Pauline Ferrand-Prévot groeit met de Olympische Spelen in zicht stilaan naar haar beste vorm. In Nove Mesto maakte ze er een onewomanshow van. Europees kampioene Puck Pieterse probeerde aan te klampen, maar ze kwam de man met de hamer tegen en werd "pas" vierde. Bij de mannen ging de zege naar Tom Pidcock.

De Zweedse Jenny Rissveds was er niet bij om haar leidersplaats in de Wereldbeker te verdedigen na een valpartij in de shorttrack van vrijdag.

Pauline Ferrand Prévot wilde er vanaf de start een harde wedstrijd van maken in Tsjechië. Puck Pieterse nam de handschoen op, maar ze zag de wereldkampioene steeds verder wegrijden.

Europees kampioene Pieterse moest eerder achterom kijken dan vooruit. Daar zag ze de Amerikaanse Haley Batten opdoemen, die onverbiddelijk naar de tweede plaats snelde.

Ook Alessandra Keller ging Pieterse nog voorbij, waardoor er geen podiumplaats in zat voor de Nederlandse.

Dat alles gebeurde ver achter de rug van Ferrand-Prévot, die met meer dan een minuut voorsprong op Batten finishte. Ze kondigde wel aan dat ze na dit seizoen stopt met mountainbiken. Op de Spelen wil ze afscheid nemen met een hoogtepunt.

Vier op vier

Iets later mochten ook de mannen aan de bak in de cross-country.  Net als bij de vrouwen trok de wereldkampioen aan het langste eind.

 

Tom Pidcock startte nochtans niet verschroeiend, maar iets voor halfweg toonde hij dan toch zijn dominantie. Hij begon aan een solo, niemand zag hem nog terug. Voor Pidcock is het de vierde zege in vier seizoenen in Nove Mesto.

 

De Brit hield aan de streep 32 seconden over op Nino Schurter en 44 tellen op Marcel Guerrini.

 

Jens Schuermans was de beste Belg, hij kwam als 19e over de streep op 2'23".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag bij de vrouwen
1. Pauline Ferrand-Prevot (Fra) 1u24'37"
2. Haley Batten (VS) op 1'02"
3. Alessandra Keller (Zwi) 1'31"
4. Puck Pieterse (Ned) 1'44"