Europees Kampioenschap
speeldag 1

VIDEO - "Het lijkt wel een scène van FC De Kampioenen": verwarring alom in Spanje-Kroatië na bizarre strafschopfase

 za 15 juni 2024 20:19

Geen rode kaart, geen geldig doelpunt, wél heel wat vraagtekens. Het slot van de wedstrijd tussen Spanje en Kroatië werd getekend door één vreemde fase. "Gelukkig kunnen we op een EK niet naar de rechtbank stappen", klinkt het ook bij onze commentator, Filip Joos. Herbekijk de fase hieronder.

Minuut 75 in de wedstrijd tussen Spanje en Kroatië: Rodri schampt Petkovic - na een dwaling van zijn doelman Unai Simon - en ontneemt hem zo een gouden kans op een eerredder.

Althans, de Kroatische spits kiest er zelf voor om na het lichte contact een schwalbe te ensceneren in plaats van de bal op twee meter van een lege goal binnen te trappen.

"Het lijkt wel een scène van FC De Kampioenen", krabt analist Wesley Sonck zich in de haren in onze studio. "Speel toch gewoon door en trap die bal binnen. Er is echt nauwelijks contact. Hij streelt hem een beetje. Van mij moest het zelfs geen strafschop zijn."

Van mij moest het zelfs geen strafschop zijn.

Wesley Sonck

Toch schreeuwen de Kroaten om een rode kaart en een strafschop, maar krijgen enkel dat laatste. Rodri komt met een geel karton weg.

Maar goed, Petkovic mag vanaf de stip alsnog voor een broodnodig doelpuntje zorgen. De spits van Dinamo Zagreb ziet de Spaanse doelman zijn elfmeter eerst nog redden met het voorhoofd, maar mag na kwiek reageren van Ivan Perišic alsnog juichen.

Toch is het Kroatische "feestje" van korte duur. Diezelfde Perisic was net iets te snel de grote rechthoek binnengelopen ... De scheidsrechter krijgt signaal van de VAR en keurt het doelpunt alsnog af.

"Gelukkig kunnen we op een EK niet naar de rechtbank stappen", knipoogt onze commentator Filip Joos, verwijzend naar de gelijkaardige penaltygate in Anderlecht-Genk.

Gerelateerd: