Ga naar de inhoud

Sacoor duikt weer onder 45 seconden, maar valt net naast EK-podium: "Fantastisch kampioenschap"

 ma 10 juni 2024 22:29
Jonathan Sacoor moest vrede nemen met de 4e plek.

Jonathan Sacoor heeft zijn geweldige EK (nog) niet kunnen bekronen met een medaille. In de finale van de 400 meter strandde hij op de ondankbare 4e plek, maar wel opnieuw met een persoonlijk record. "Dit is fantastisch."

Van grote ontgoocheling was geen sprake bij Jonathan Sacoor, want onze landgenoot perste er net als in de halve finales een persoonlijk record uit in de finale.

 

Hij dook opnieuw onder de magische grens van 45e seconden en scherpte zijn persoonlijke besttijd nog wat aan van 44"99 naar 44"98.

 

Een medaille leverde het evenwel niet op. De Brit Charles Dobson (44"38) en de Nederlander Liemarvin Bonevacia (44"88) hielden hem van het podium.

 

"Het is nog steeds een fantastisch kampioenschap", reageerde Sacoor. "Ik loop opnieuw onder de 45 seconden, voor de tweede keer dit EK. Dat telt mee. De andere mannen waren gewoon ongelofelijk sterk."

 

"Dit is fantastisch. Het was mijn hoofddoel om me opnieuw te bewijzen, om te tonen dat ik weer op de goede weg zit."

 

"Het is een fantastisch kampioenschap, maar het is nog niet geslaagd, want ik wil naar huis met een medaille. Niet nog een vierde plek."

Het was mijn hoofddoel om me opnieuw te bewijzen, om te tonen dat ik weer op de goede weg zit.

Jonathan Sacoor

Die medaille moet Sacoor dan pakken in de 4x400 meter, die morgen op het programma staat. In de reeksen worden Sacoor en kersvers Europees kampioen Alexander Doom nog gespaard, 's avonds moeten ze schitteren in de finale.

 

"Ik kan Alexander zijn tijd nog altijd niet goed geloven", zei Sacoor. "Jezus, de lat ligt hoog voor België. Hij flirt met de grens van de 44 seconden."

 

"Dat zullen we nodig hebben als we een medaille willen pakken op de 4x400 meter. Van mij mag Alexander gerust in de 43 seconden lopen."

Gerelateerd: