Ga naar de inhoud

Ook na twee mindere dagen blijft Remco Evenepoel optimistisch: "Ik heb genoeg achterstand om iets te proberen"

 zo 9 juni 2024 12:03
Geen geel of wit vandaag voor Evenepoel, wel de Belgische driekleur

De renners in het Critérium du Dauphiné zetten straks een punt achter de Franse rittenkoers. Remco Evenepoel won al de tijdrit, maar zijn honger is nog niet gestild. "Om iets te proberen moeten de benen er wel zijn", vertelde de Belgische kampioen voor de start van de slotrit. 

Gisteren verliep de dag van Remco Evenepoel niet zoals gewenst. Hij verloor een pak tijd op zijn concurrenten en moest de rit afwerken met een kapotte fietscomputer. 

 

"Ik heb een nieuwe moeten pakken. Gelukkig hebben we er genoeg mee", lachte Evenepoel voor de start. 

 

De jonge Belg stond goed gemutst de pers te woord, want hij begint nog met ambities aan de slotrit. 

 

"Het is vooral voor het geval dat het mogelijk is. De etappe is weer lastig, met een moeilijk te controleren start. Er kan dus van alles gebeuren."

 

"Als de benen er zijn, dan kan het, want de klim vlakt af. Als ik overleef, denk ik dat ik genoeg achterstand heb op Roglic zodat hij me niet komt halen. Maar daarvoor moeten de benen er zijn", aldus Evenepoel deze ochtend. 

"Oumi mag stemmen voor mij"

Vandaag is er niet alleen de slotrit in de Dauphiné, maar het is ook Vaderdag én er zijn de verkiezingen in ons land. 

 

"Voor mij is de etappe natuurlijk het belangrijkst, maar Vaderdag is altijd mooi. Ik heb mijn vader al een berichtje gestuurd."

 

"En mijn volmacht heb ik aan mijn vrouw Oumi gegeven", verklapt Evenepoel. "Maar eigenlijk ben ik er totaal niet mee bezig."

Gerelateerd: