Tedesco trekt definitief met 25 Duivels naar EK: "En Casteels is onze eerste doelman"

 vr 7 juni 2024 12:32
Domenico Tedesco op zijn persconferentie.

Domenico Tedesco zal niets meer wijzigen aan zijn selectie van 25 namen voor het EK. Dat heeft hij enkele uren voor de definitieve lijst binnen moet bij UEFA aangekondigd. De bondscoach was ook duidelijk over de positie in doel: Koen Casteels is de eerste keeper.

Om 23.59 uur moeten alle landen hun definitieve EK-selectie doorsturen. Maar bondscoach Domenico Tedesco twijfelt niet meer. Hij blijft bij zijn 25 namen. Er komt dus geen 26e Duivel bij. 

 

"Waarom maar 25 spelers? Dat draait om het groepsgevoel. Ik wilde geen jonge speler teleurstellen. Ik ben altijd duidelijk geweest dat we met 25 naar Duitsland zouden trekken."

 

Dat is vooral jammer voor Mandela Keita en Arne Engels. Zij mochten tijdens de oefenstage nog wel meetrainen met de Duivels. Tedesco lijkt er dus ook zeker van dat de geblesseerde spelers, zoals Jan Vertonghen en Arthur Theate, fit raken.

 

En Tedesco houdt van duidelijkheid, dat weten we al. Op de vraag wie er tegen Luxemburg in doel zal staan, antwoordde hij: "Koen Casteels. En niet alleen morgen. Casteels wordt onze eerste keeper op het EK."

 

"De andere keepers hebben ook een geweldig seizoen achter de rug, maar Casteels maakt het verschil in de kleine details."

Geen vertrouwenscrisis Openda

Dat Loïs Openda niet scoorde tegen Montenegro? Daar maakt de bondscoach niet al te grote zorgen om.

 

"We zouden allemaal erg blij zijn voor hem mocht hij een doelpunt maken. Maar het draait voor mij niet alleen om goals", zegt Tedesco.

 

"Loïs heeft heel wat belangrijke loopacties gemaakt. Dat zag ik ook op de beelden in de analyse na de wedstrijd. Dus op dat vlak ben ik zeker tevreden en heb ik vertrouwen in hem."

 

"Maar ik kan bevestigen dat Romelu Lukaku morgen start."

Gerelateerd: