Ga naar de inhoud

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
3
1
1
0
0
3
0
2
Slovakije
3
1
1
0
0
1
0
3
België
0
1
0
1
0
0
1
4
Oekraïne
0
1
0
1
0
0
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
2
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
2
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Thomas Meunier heeft alle vertrouwen in Casteels: "Heeft genoeg zijn kwaliteit getoond in Bundesliga"

 vr 7 juni 2024 12:50
Thomas Meunier stond met de lach de pers te woord.

Met de deur in huis. Dat was de aanpak die bondscoach Domenico Tedesco koos voor de laatste persconferentie op Belgische bodem. Hij trekt met 25 spelers naar Duitsland, waaronder Thomas Meunier. "Tedesco weet hoe hij de groep door een groot toernooi moet loodsen", zegt de rechtsachter, die ook lof heeft voor andere Rode Duivels.

25 spelers en Koen Casteels als eerste keeper op het EK. Dat is het oordeel van Domenico Tedesco vlak voor de uitwuifwedstrijd tegen Luxemburg.

 

En dus kreeg Thomas Meunier de vraag voorgeschoteld: kan de Koen Casteels Thibaut Courtois doen vergeten tussen de palen?

 

"Dat zal hij moeten bewijzen op het toernooi", oordeelt de rechtsachter.

 

"Kwaliteiten heeft hij alvast genoeg. Die heeft hij al getoond in de Bundesliga. De hele groep heeft vertrouwen in hem. Ik ben er zeker van dat hij een mooi toernooi zal spelen."

Lof voor collega's, zin in Luxemburg

Zelf heeft Meunier er naar eigen zeggen een uitstekende periode opzitten in Turkije met Trabzonspor. Hij geniet dan ook van elk moment bij de Rode Duivels

 

Al zal hij niet zeker zijn van een basisplek. "Want ook De Cuyper heeft zeker indruk op me gemaakt", zegt de rechtsachter over zijn collega op links. "Hij heeft twee goede voeten en is nog een pak offensiever dan ik. Daar kan hij echt gevaarlijk zijn."

 

"De toekomst zal uitwijzen of hij zijn plaats kan innemen bij de Duivels. Ik praat geregeld met hem, hij heeft de juiste mentaliteit, net als de rest van de jonge groep."

 

Maar of Meunier nu op rechts, links, met vier of drie in een verdediging zou staan, maakt hem niet uit. "Neen, ik ben veelzijdig. En wil gewoon de 0 houden op het EK."

De bondscoach weet wel wat hij moet doen om een groep door een groot toernooi te loodsen.

Thomas Meunier

Al wil hij eerst Luxemburg - waar hij roots heeft via zijn grootouders - van een doelpunt houden.

 

"Dat wordt een speciale match, tegen de buren. Ik kom er nog geregeld en kan er zelfs nog een paspoort aanvragen, denk ik. Met Moris (keeper Union, red.) ben ik close, iedereen is opgewonden voor de match van morgen."

 

De laatste vertrouwensboost, moet het vormen. Dan trekt Meunier naar zijn 5e grote toernooi met de Duivels. Moet hij ervaring brengen aan de jonge groep, alsook de coach?

 

"Je mag niet vergeten dat Tedesco enorm veel ervaring heeft op topniveau", lacht Meunier. "De bondscoach weet wel wat hij moet doen om een groep door een groot toernooi te loodsen."


"Wat ik het leukste vind aan Tedesco, is dat hij zijn stijl aanpast aan de groep. Hij staat ook open voor feedback van de groep. Positief én negatief. Dat vind ik enorm belangrijk."

Gerelateerd:

Fase per fase

12:49

Einde persconferentie

Ook Thomas Meunier verlaat de zaal. De persconferentie zit erop, morgen volgt de laatste oefening van de Duivels voor het EK.

12:47

Klaar voor 5e grote toernooi

Thomas Meunier maakt zich op voor zijn 5e grote toernooi. Dat zijn een 4 meer dan de bondscoach. Praat hij met de anciens?


"Je mag niet vergeten dat Tedesco enorm veel ervaring heeft op topniveau", lacht Meunier. "De bondscoach weet wel wat hij moet doen om een groep door een groot toernooi te loodsen."


"Wat ik het leukste vind aan Tedesco, is dat hij de stijl aanpast aan de groep. Hij staat ook open voor feedback van de groep. Positief én negatief. Dat vind ik enorm belangrijk."

12:44

Bij Trabzonspor heb ik ook geleerd om me als rechtsachter ook op te werpen als verdedigende middenvelder in de opbouw. Tegen Montenegro bleef ik in een driemansdefensie en ging De Cuyper in de aanval. Mij maakt het op zich niet uit, ik wil gewoon de 0 houden op het EK.

Thomas Meunier
12:42

Ik hou van Doku zijn "onzorgvuldigheid". Hij heeft zo veel spontaniteit en kwaliteit in zijn acties. Dat terwijl het voetbal nu draait om rollen en tactiek. Hij maakt het verschil op zijn eentje. Zo zijn er niet veel spelers meer op dit moment.

Thomas Meunier
12:41

Alles geven op het EK

"We vertrekken altijd van 0", zegt Thomas Meunier over de verwachtingen. "De druk is er altijd, dat maakt deel uit van de competitiviteit. Ook binnen de ploeg. De reservespelers staan altijd klaar om in te vallen. Daar kan ik goed mee om."


"Op het EK zullen we van de eerste tot de laatste minuut alles moeten geven. Dat is geen keuze, wel een plicht op een groot toernooi."

12:40

Casteels kan Courtois doen vergeten? Dat zal hij moeten bewijzen op het toernooi. Kwaliteiten heeft hij alvast genoeg. Die heeft hij al getoond in de Bundesliga. De hele groep heeft vertrouwen in hem. Ik ben er zeker van dat hij een mooi toernooi zal spelen.

Thomas Meunier
12:37

Het geeft me gemoedsrust dat ik voor Trabzonspor heb gekozen. Het geeft me voldoende speeltijd op een hoog niveau. En ik kan blessurevrij spelen.

Thomas Meunier
12:35

Luxemburgse roots

"Ik kan nog steeds een Luxemburgs paspoort aanvragen, denk ik", vertelt Thomas Meunier over zijn roots. "Ik kom er wel nog geregeld. Het is een mooi land dat ik enorm apprecieer. Ik ben ook close met Anthony Moris (keeper Union, red.)."


"De matchen tegen de buren zijn altijd extra leuk. Iedereen kent de spelers ook wat door de Jupiler Pro League. Het is ook een groot dorp, eigenlijk. Iedereen is al bezig over de match van morgen via WhatsAppberichtjes."

12:32

De Cuyper heeft zeker indruk op me gemaakt. Hij heeft twee goede voeten en is nog een pak offensiever dan ik. Daar kan hij echt gevaarlijk zijn. De toekomst zal uitwijzen of hij zijn plaats kan innemen bij de Duivels. Ik praat geregeld met hem, hij heeft de juiste mentaliteit, net als de rest van de jonge groep.

Thomas Meunier
12:31

Ik voel me altijd nog een kind als ik voetbal, dus de leeftijd doet me niets. Ik kende een goed half seizoen bij Trabzonspor. Dus nu ben ik hier om van elk moment te genieten. Ik zal nooit de deur sluiten voor de nationale ploeg.

Thomas Meunier
12:30

Tedesco out, Meunier in

Thomas Meunier vervangt de bondscoach op de persconferentie.

12:28

Wat ik wil zien tegen Luxemburg? Ik wil een goede mentaliteit zien. Alles waar we de accenten op legden in training, wil ik nu wat terug gaan zien. We moeten er ook van genieten.

Domenico Tedesco
12:26

We moeten niet trainen op een driemansdefensie, dat hebben we onder de knie. Dus we kunnen steeds schakelen van een achterlinie met vier. Het maakt ook niet uit wie op welke flank speelt. Castagne zijn beste positie is rechts, maar hij kan het ook perfect op links.

Domenico Tedesco
12:24

Vertonghen binnenkort weer op training

"Jan Vertonghen doet het beter en beter. Hoe het met zijn mentale staat is, moet je hem zelf vragen. Maar ik ben er zeker van dat hij binnenkort weer op het oefenveld staat", geeft de bondscoach update over de recordinternational.


"Arthur Theate wordt waarschijnlijk de speler die het meest tijd zal nodig hebben om terug te keren. Ook Youri Tielemans is nog niet meteen terug."

12:22

Waarom 25 spelers? Dat draait om het groepsgevoel. Ik wilde geen jonge speler teleurstellen. Ik ben altijd duidelijk geweest dat we altijd met 25 naar Duitsland zouden trekken.

Domenico Tedesco
12:21

Koen Casteels zal niet alleen morgen onder de lat staan, maar zal ook onze nummer 1 zijn op het EK. De andere keepers hebben ook een geweldig seizoen achter de rug, maar Casteels maakt het verschil in de kleine details.

Domenico Tedesco
12:20

Wat vond de bondscoach van Witsel zijn momentje? "Hij liet de bal gaan, omdat hij dacht dat de keeper hoger stond. Dat verklaart ook zijn positie. Voor mij is het een uitgemaakte zaak", blijft de bondscoach er koeltjes bij.

12:18

We zouden allemaal heel blij zijn, mocht Openda gescoord hebben tegen Montenegro. Maar het draait niet alleen om goals. Loïs heeft heel wat belangrijke loopacties gemaakt. Maar ik kan bevestigen dat Lukaku morgen start.

Domenico Tedesco