Ga naar de inhoud

Evenepoel stelt gerust na val in Dauphiné: "De schade is oppervlakkig, ik voel me al veel beter"

 vr 7 juni 2024 15:19
Evenepoel ging vrijdag van start met een pleister op zijn rechterknie.

Alsof het lot ermee gemoeid is, werd er donderdag voor de zoveelste keer dit seizoen zwaar gevallen. Ook Remco Evenepoel werd niet gespaard in het Dauphiné-peloton, maar onze landgenoot stelde voor aanvang van de zesde rit gerust: "Alles valt behoorlijk goed mee, het is niets al te erg." 

Even hield ons land gisterenmiddag zijn adem in, toen Remco Evenepoel - nog maar eens op - hard onderuit ging. De geletruidrager in de Dauphiné was samen met tientallen andere renners gevallen, maar nadat hij even bekomen was kroop hij toch terug op de fiets.

 

Veel tijd om te recupereren had Evenepoel niet, want vrijdag is het alle hens aan dek in de eerste bergrit. "De schade is oppervlakkig. Alles valt behoorlijk goed mee, het is niets al te erg", stelde Evenepoel voor de start gerust. 

 

Het halve peloton lag er gisteren bij op het gladde wegdek. Evenepoel kwam er nog goed vanaf, want heel wat renners moesten met ernstigere blessures de strijd staken. Zal het peloton vandaag meer voorzichtigheid inbouwen?

Een groot deel van onze sport en onze mentaliteit is om gewoon door te bijten. Ook vandaag zit er niets anders op.

Remco Evenepoel

"Ik hoop het, want er zit weer een technische afdaling in vlak voor de slotklim en het gaat wellicht regenen", vertelde Evenepoel.


"Wij zullen wellicht de controle in handen nemen en het tempo zelf bepalen. Dan zal het kalm aan zijn. Ik denk dat niemand zin heeft om met al die blessures nog eens op de grond te liggen."


Na de talloze grote valpartijen dit voorjaar toonde de rit van vrijdag nog maar eens aan dat het snel voorbij kan zijn in de koers. "Dat klopt, maar een groot deel van onze sport en onze mentaliteit is om gewoon door te bijten."


"We moeten er altijd alles uithalen. Ook vandaag zit er weer niets anders op. Maar ik voel me al beter dan gisteren, dus dat is positief."

Jorgenson "mag proberen"

Aan het eind van rit zes volgt een eerste pittige aankomst bergop. Zal de gele trui zelf het initiatief nemen? "Als er andere ploegen het tempo bepalen is het aan ons om te volgen."


"Maar doet er niemand iets, is het aan ons om tempo te zetten. Ik heb een mooie voorsprong op Matteo Jorgenson, op Primoz Roglic is het iets kleiner. Verdedigen is de boodschap vandaag."


Jorgenson liet al weten dat hij iets zou proberen. Wordt hij de man om te volgen? "Als hij het zelf zegt, dan wel. Hij mag proberen", glimlachte Evenepoel.

Gerelateerd: