VIDEO - Rode Duivels krijgen bezoek van koning Filip en prins Emmanuel: "We hebben er een transfer bij"

 di 4 juni 2024 18:06
Hoog bezoek in Tubeke.

Koning Filip en prins Emmanuel hebben een bezoek gebracht aan de Rode Duivels, die in het nationaal oefencentrum in Tubeke bezig zijn aan hun EK-voorbereiding. Ze kregen truitjes van Kevin De Bruyne en Youri Tielemans als aandenken.

Voor welk bezoekje zouden ze meer stress hebben? Morgen ontvangen de Rode Duivels Montenegro als eerste EK-test, vandaag kregen ze bezoek van koning Filip en prins Emmanuel.

 

Kevin De Bruyne en bondscoach Domenico Tedesco leidden de vorst en zijn zoon rond door het oefencentrum. In de kleedkamer stonden de andere Rode Duivels paraat.

 

Koning Filip sloeg een babbeltje met onder anderen Jan Vertonghen, die hij niet voor het eerst de hand schudde, en Romelu Lukaku.

 

Het bezoek kreeg ook nog een mooi aandenken mee naar huis. De koning kreeg het truitje waarin De Bruyne morgen zijn 100e interland speelt. "Maar dan heeft u er geen meer", grapte de koning.

 

Prins Emmanuel mocht het truitje van Youri Tielemans meenemen. "We hebben er een transfer bij", knipoogde Tielemans tijdens het fotomoment.

 

Tot slot werd er nog een groepsfoto genomen. Heeft de koninklijke steun effect? De Rode Duivels spelen morgen tegen Montenegro en zaterdag tegen Luxemburg. Op woensdag 12 juni vertrekken ze dan naar Duitsland voor het EK voetbal.

Gerelateerd: