Het einde van het aanslepende stadiondossier is in zicht. Club Brugge heeft vandaag zijn omgevingsvergunning gekregen voor de bouw van een nieuw voetbalstadion en de aanleg van het Olympiapark op de Olympiasite. Blauw-zwart zou indien er geen bezwaren zijn - na een lijdensweg van 15 jaar - binnenkort de eerste steen kunnen leggen voor een stadion met zitjes voor 40.000 supporters.
Vandaag ondertekenden ministers Zuhal Demir en Jo Brouns de omgevingsvergunning voor de realisatie van een nieuw voetbalstadion voor Club Brugge en de aanleg van het Olympiapark op de Olympiasite in Brugge.
De kritieken van het vorige dossier zijn herwerkt, met vooral de focus op de mobiliteit in de stad Brugge.
"De bevoegde ministers zetten daarmee het licht op groen voor een project dat een "ongezien mobiliteitsplan" heeft uitgewerkt, samen met het stadsbestuur en de politie, om ervoor te zorgen dat er een goed evenwicht is met de directe omgeving", klinkt het.
"De leefbaarheid voor de buurtbewoners is in het hele traject een aandachtspunt geweest."
De aanvraag voor dit nieuwe stadion kan op een groot draagvlak rekenen bij het lokale bestuur.
"Voetbalsupporter of niet. Het is duidelijk dat het huidige Jan Breydelstadion niet meer voldoet aan de huidige normen van een moderne voetbaltempel", zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.
"De aanvraag voor dit nieuwe stadion kan op een groot draagvlak rekenen bij het lokale bestuur, maar bovenal kan het project voldoen aan alle wettelijke vereisten via deze omgevingsvergunning."
Ook bij Club enkel positieve reacties: "Club Brugge is verheugd een nieuwe omgevingsvergunning te hebben gekregen voor het nieuwe stadion, dat absoluut noodzakelijk is."
"Het nieuw stadion zal door haar ontwerp en gebruik van de nieuwste technieken en materialen substantieel minder impact hebben op de nabije omgeving, maar zal ook gepaard gaan met talrijke maatregelen om de resterende hinder tot een absoluut minimum te beperken."
Het betekent licht aan het einde van de tunnel waarin Club al 15 jaar (!) in verzeild zat. Al wordt het afwachten of de buurtbewoners het eens zijn met de ministers dat alle problemen zijn opgelost.