Ga naar de inhoud

Een kopbal van Fellaini en een klinkende kassa: galawedstrijd in Sclessin levert 115.600 euro op voor goede doel

 ma 3 juni 2024 21:22

Tijdens een galawedstrijd heeft Fellaini zijn kunstjes nog eens laten zien. In de Circus Cup - georganiseerd in Sclessin - scoorde hij met een rake kopbal. En minstens even belangrijk: de wedstrijd bracht uiteindelijk 115.600 euro op voor het goede doel. Het geld zal geschonken worden aan een voetbalproject voor kansarme kinderen in Seraing.

In Sclessin, het stadion van Standard, vond gisteren een galawedstrijd plaats met enkele "legends of the game". De aanvoerders van de beide voetbalploegen waren Alessandro Del Piero en Edgar Davids.

 

Ze konden onder anderen Marouane Fellaini, Daniel Van Buyten en Wesley Sneijder overtuigen om hun voetbalschoenen weer aan te trekken.

 

Voor Fellaini de ideale gelegenheid om zijn sterkte van weleer te tonen: scoren met het hoofd. (zie hieronder)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De wedstrijd eindigde op een 3-3-gelijkspel.  Maar belangrijker was de opbrengst van de galamatch. Met meer dan 110 duizend euro was die niet min.

 

De organisatoren zullen de opbrengst van het evenement doneren aan de stad Seraing, dat een trainingsprogramma zal beginnen voor kansarme jongeren. De jongeren krijgen daarbij twee keer per week gratis training van ex-Rode Duivel Luigi Pieroni.   

 

"In onze gemeente zijn er helaas veel gezinnen met financiële problemen", aldus Déborah Géradon, de burgemeester van Seraing. "Voor deze gezinnen is het bijna onmogelijk om hun kinderen in te schrijven bij een voetbalclub."

 

"Binnen de gemeente hebben we dit project opgezet om deze kinderen de kans te geven om de populairste sport van ons land te beoefenen. Dankzij de financiële steun van Standard en Circus wordt dit nu mogelijk."