Ga naar de inhoud

Bizar: een nederlaag in de Champions League-finale levert Dortmund zowaar méér geld op dan de eindzege

 za 1 juni 2024 11:29
Jude Bellingham
Jude Bellingham

Door een wrede speling van het lot kan Borussia Dortmund, bij verlies in de Champions League finale tegen Real Madrid, méér geld verdienen dan bij winst. De spilfiguur in deze, toch wel heel uitzonderlijke, situatie is Jude Bellingham.

Vorige zomer maakte Jude Bellingham de overstap van Dortmund naar Real Madrid voor meer dan 100 miljoen euro. Door bepaalde clausules in het contract kon dat bedrag nog oplopen.

 

Zo zijn de bonussen voor het winnen van La Liga en de daarbij horende kwalificatie voor de volgende Champions League al een feit, maar er is nog meer.

 

Als Real Madrid de Beker met de Grote Oren wint, krijgt Dortmund nog 5 miljoen extra. Als Bellingham daarenboven nog geselecteerd wordt voor het CL-elftal van het jaar - wat bij winst van Madrid wel een serieuze optie is - volgt nog eens 2 miljoen.

 

En daarin ligt de paradox. De winnaar van het kampioenenbal krijgt 20 miljoen euro en de verliezer 15,5 miljoen. Het verschil is dus "slechts" 4,5 miljoen. 

 

Als je hierbij de premies van Jude Bellingham telt dan komen de Duitsers, bij verlies, uit op 20,5 miljoen, mogelijk 22,5 miljoen.

 

Zaterdag weet de boekhouder van Dortmund hoeveel er op de rekening mag bijgeschreven worden. Maar niemand gaat ervan uit dat Borussia, ook al is het voor een grote zak geld, de kans op eeuwige roem zal laten liggen.

Gerelateerd: