Ga naar de inhoud

Bert en Bavo leren boogschieten en de sfeer wordt grimmig: "Mensen zijn meestal gewoon sportief"

 vr 31 mei 2024 12:43
" "
Jarno De Smedt, Bert De Backer en Bavo Mortier.

In hun queeste om olympische sporten te ontdekken zijn Bert en Bavo aanbeland bij boogschieten. Meervoudig Belgisch kampioen én olympiër Jarno De Smedt helpt daarbij een handje. Maar bij de wedstrijd vallen bij Bert en Bavo de maskers af.

Bert & Bavo leren boogschieten
16 video's
met de hulp van Jarno De Smedt

Voor een nieuwe aflevering van Bert en Bavo gaan olympisch wordt het grote geschut bovengehaald. Op de boogschietstand van Sport Vlaanderen in Herentals leert ons avontuurlijke duo boogschieten onder leiding van Jarno De Smedt.

 

De Smedt (24) eindigde op de Olympische Spelen van Tokio op de 17e plaats in het boogschieten en leert Bert en Bavo de kneepjes van het vak. "Over 4 jaar staan wij op de Olympische Spelen", klinkt het al snel.

Maar dat groeiende zelfvertrouwen krijgt een knauw, wanneer Bert en Bavo op de olympische afstand van 70 meter moeten schieten. En ongeschonden komen ze ook niet uit de strijd, beiden houden een tatoeage over als souvenir.


Ondertussen vliegen de plaagstoten over en weer, maar bij het gebruikelijke onderlinge wedstrijdje wordt de sfeer plots wat grimmig. Wie het onderlinge duel wint, ontdek je in de aflevering die je hieronder kunt bekijken.

Bekijk de volledige aflevering met Jarno De Smedt

Bekijk alle afleveringen ook op VRT MAX

Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
13 afleveringen
Gerelateerd: