Ga naar de inhoud

Lize Broekx en Hermien Peters leren Bert en Bavo kajakken: "Van het moeilijkste dat ik ooit gedaan heb"

 vr 24 mei 2024 14:25
Bavo Mortier, Hermien Peters, Lize Broekx en Bert De Backer

De Olympische Spelen in Parijs komen steeds dichterbij en dus zetten ook Bert en Bavo een tandje bij. Voor het eerst in hun olympische queeste komt er water aan te pas: olympiërs Lize Broekx en Hermien Peters leren ons duo kajakken. 

"Dat ziet er niet zo moeilijk uit", is de opmerking van Bavo bij aankomst op de watersportbaan Hazewinkel van Sport Vlaanderen in Willebroek. Maar niet veel later moet hij die gedachte al meteen helemaal omkeren.

 

Je evenwicht zoeken in een wedstrijdkajak is namelijk niet zo eenvoudig en dat ondervindt hij meteen. "Dat gaat nooit lukken, dit is van het moeilijkste van sport dat ik in mijn leven al gedaan heb."

 

Maar met de hulp van Lize Broekx en Hermien Peters, die er op de Olympische Spelen in Tokio al bij waren en ook van de partij zullen zijn in Parijs, boeken Bert en Bavo - in een makkelijkere boot - snel vooruitgang.

 

Genoeg vooruitgang om het tegen elkaar op te nemen in een race. Wie is de snelste? Je ontdekt het in de video hieronder.

Bekijk de volledige aflevering met Lize Broekx en Hermien Peters

Bekijk alle afleveringen ook op VRT MAX

Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
13 afleveringen
Gerelateerd: