Ga naar de inhoud

BEKIJK - Zizou Bergs bouwt typisch Belgisch feestje na triomf: "Geloof dat dit meant to be was"

 do 30 mei 2024 20:01
"Waar is dat feestje?", schreeuwt Zizou Bergs naar zijn fans.

Zizou Bergs zit in een uitstekende flow op Roland Garros. Voor het eerst staat de Belg in de derde ronde van het graveltoernooi én heeft hij zijn plek in de top 100 beet. "Maar dat wil niet zeggen dat ik nu op mijn lauweren moet rusten", zegt een ambitieuze Bergs, die na zijn zege een feestje bouwde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"We hebben lekker een feestje gebouwd op baan 5", lacht Zizou Bergs. Even nam de Belg de rol als publieksentertainer op zich na zijn zege.

 

"Dat kwam een beetje in me op. Ik wilde mijn familie en vrienden een knuffel geven na die bijzondere prestatie, maar toen dacht ik: we gooien de sfeer wat om."

 

"Zeker omdat ik al een paar keer "Waar is dat feestje?" hoorde, had ik wel zin om dat te doen", verklaart Bergs. "In het tennis is het anders maar wat saai."

Dimitrov? Voor mij is het gewoon een tegenstander die ik wil pakken.

Zizou Bergs

Onze landgenoot zette relatief vlot zijn Duitse tegenstander opzij. Al moest hij wel set 1 prijsgeven. Gelukkig voor Bergs was de regen dan spelbreker.

 

"Ik geloof altijd wel in dingen die meant to be zijn", zegt hij erover. "Marterer was iets te comfortabel, iets te dominant aan het spelen. Tijdens de regenpauze heb ik even besproken met mijn team hoe ik daar verandering in kon brengen."

 

"Dat deed ik door hem meer naar het achterveld te drukken, toen begon ook mijn creativiteit terug te komen. Dus uiteindelijk kwam die break goed uit."

 

In de volgende ronde wacht Grigor Dimitrov, de nummer 10 van de wereld. Een stevige klepper. "Voor mij is het gewoon een tegenstander die ik wil pakken", blaakt Bergs van het zelfvertrouwen.

 

"Ik speelde dit jaar al tegen heel wat grote namen. Telkens kreeg ik het gevoel dat er meer in zat. Daar moet ik op gaan bouwen. Ik wil timmeren aan die volgende stap in mijn carrière. Dat ik nu in de top 100 sta, wil niet zeggen dat we nu op de lauweren moeten rusten."

Gerelateerd: