Ga naar de inhoud
Zizou Bergs.

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9480
2
Carlos Alcaraz
8580
3
Novak Djokovic
8360
4
Alexander Zverev
6885
5
Daniil Medvedev
6485
6
Andrey Rublev
4710
72
Alex De Minaur
4085
81
Casper Ruud
4025
91
Hubert Hurkacz
3950
10
Grigor Dimitrov
3775

Regenpauzes kunnen Zizou Bergs niet uit 3e ronde houden na overtuigende zege tegen Marterer

 do 30 mei 2024 17:16
Roland Garros
Zizou Bergs (77, Kwal.)
Maximilian Marterer (86)
einde
3
set 1
6
6
set 2
3
6
set 3
1
6
set 4
3

Zizou Bergs heeft een nieuwe "eerste keer" toegevoegd aan zijn collectie. Onze landgenoot heeft zich tussen de regenbuien door voor het eerst geplaatst voor de derde ronde op Roland Garros. Na een opwarmsetje maakte hij makkelijk komaf met Duitser Marterer.

Zizou Bergs kan geen regendruppel meer zien.

 

Vol anticipatie keek de Belg gisteren al uit naar zijn eerste wedstrijd in de tweede ronde van Roland Garros, maar die werd door de aanhoudende nattigheid uitgesteld naar vandaag.

 

Zo leek Bergs even de goede flow kwijt tegen Maximilian Marterer - op papier een haalbare kaart voor onze landgenoot in vorm. Het vertaalde zich naar 3-6 in set 1. Daarna volgde een nieuwe regenbreak.

 

Toen de zon door het wolkendek brak boven Parijs, vatte Bergs de partij aan met hernieuwde moed. En dat had zijn Duitse tegenstander geweten. De Belg stoomde door naar 6-3 en 6-1 met erg consistent tennis.

 

Uiteraard waren opnieuw de weergoden spelbrekers van dienst halfweg de vierde en beslissende set.

 

Het geduld van Bergs werd flink op de proef gesteld. Maar de wedstrijd uit handen geven? Dat deed hij niet meer. Bergs maakte snel komaf met zijn tegenstander. Na 6-3 krijgt het sprookje op Roland Garros een nieuw hoofdstuk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

14:20

Regenpauze

Het regent weer boven Parijs. Dus moet Zizou Bergs - die erg dicht is bij de derde ronde - nog even wachten om op zijn goede elan door te gaan tegen Marterer.

13:52

Ontketende Bergs

Zijn goede niveau van set twee trekt Zizou Bergs helemaal door in de derde set. Onze landgenoot domineert Marterer in de rally's en blijft heel solide op zijn eigen service. Met 6-1 geeft hij de Duitser een oplawaai. Bergs heeft nog één set nodig voor een plekje in de derde ronde.

13:20

Alles te herdoen

Het is Bergs die het beste uit de kleedkamers komt na de regenpauze. Onze landgenoot krikt zijn niveau op en dwingt Marterer tot meer foutjes. Zo krijgen we een spiegelbeeld van set één, met dit keer Bergs als winnaar: 6-3.

12:56

We spelen weer

Na regen komt zonneschijn. Bergs en Marterer kunnen zo opnieuw de baan op. Kan onze landgenoot zijn scheve situatie rechtzetten?

12:10

Regen opnieuw spelbreker

Woensdag viel het speelschema al helemaal in het water in Parijs en donderdag is de regen er opnieuw een spelbreker. Bergs en Marterer moeten na één set alweer van de baan door de regenval. 

Bergs begon weifelend aan de partij en vond niet altijd de juiste lijnen tegen een solide Marterer. De Duitser pakte de openingsset met 6-3, in set twee staat het 2-2.

29/05/24
08:54

Nu tegen Marterer

Zijn tegenstander in de 2e ronde is een haalbaardere kaart op papier voor Bergs dan in de openingsronde. "Tegen Marterer ligt er een geweldige kans", beseft Bergs.

"Ik ga zijn laatste paar wedstrijden goed bekijken om te zien hoe hij speelt en wat hij minder aangenaam vindt. En ik ga met een heel duidelijk tactisch plan komen. Ik hoop dat ik beter zal tennissen, maar ik ben klaar om te vechten, ook moest mijn niveau niet ongelooflijk zijn."

08:53

Ik hoop dat ik hier nog lang kan blijven om mijn droom levend te houden.

Zizou Bergs
08:52

Van de kwalificaties naar de 2e ronde

Zizou Bergs heeft er al een heel parcours opzitten op Roland Garros, maar het hoeft voor hem nog lang niet te eindigen. Via de kwalificaties knokte onze landgenoot zich voor het eerst naar de 2e ronde van een grandslamtoernooi door het Chileense 24e reekshoofd Alejandro Tabilo (ATP 24) in de openingsronde te kloppen.

"Ik ben erg blij om in de tweede ronde te staan, ook al denk ik dat ik nog niet mijn beste tennis heb gespeeld", zei Bergs. "Het is heel positief om wedstrijden te winnen als je je niet zo goed voelt en erg gespannen bent. Maar dat is de Zizou van 2024. Ik kan nu doorstoten, zelfs als ik niet zo goed speel."

"Het is een grote stap vooruit. Ik heb dit jaar al tegen een paar grote namen gespeeld. Ik pakte een set af van Nadal in Rome, ik speelde goed tegen Tsitsipas in Australië en Shelton (in Houston, red.). En nu win ik ook hier, op een grand slam waar je drie sets moet binnenhalen. Het was een heel belangrijke overwinning. En misschien wel een keerpunt in mijn carrière."