Ga naar de inhoud

WK para-atletiek: Maxime Carabin pakt zijn 3e goud op slotdag, Roger Habsch zijn 2e

 za 25 mei 2024 16:02
" "
Maxime Carabin (l) en Roger Habsch (r) waren op dreef in Kobe, in Japan.

Maxime Carabin en Roger Habsch hebben met hun tweetjes voor 5 Belgische wereldtitels gezorgd op het WK para-atletiek in Kobe, in Japan. Op de slotdag pakte Carabin op de 1.500 meter zijn derde titel, Habsch was de beste op de 200 meter.

Carabin had nog genoeg in de tank om 3'37"5 neer te zetten, goed voor een kampioenschapsrecord. "De wedstrijd ging heel goed", zei de 23-jarige rolstoelatleet na de prijsuitreiking.

"Er was veel wind. Gelukkig hoefde ik niet op kop te rijden, want mijn Japanse rivaal Tomoki Sato ging er op kop vandoor.  Het kwam aan op de laatste ronde."

Habsch (45) was dan weer de beste op de 200 meter. "Ik maakte een betere start dan gisteren op de 100 meter. Omdat ik snel op kop lag, kon ik mijn race goed managen en mijn rivalen onder controle houden."

"Het belangrijkste doel was de titel, niet de chrono, vooral omdat het te hard waaide. Ik ben erg blij met deze dubbel. Het was perfect. Hoewel ik hier in Japan twee dagen ziek ben geweest, was het geen uitgemaakte zaak... Het was een lange en vermoeiende reis, maar het was het waard."

5 keer goud

Gisteren waren Carabin en Habsch al goed voor 2 keer goud, respectievelijk in de 100 meter T52 en de 100 meter T51. Dinsdag verlengde Carabin zijn wereldtitel op de 400 meter (T52).

Selma Van Kerm eindigde in de finale van de 100 meter in klasse T37 met een persoonlijk record (32"68) op de achtste plaats.

Tot slot had Ilias Benkaddour de eer om de week van de Belgische delegatie in Kobe af te sluiten met de 100 meter-finale in de categorie T63. Hij werd vijfde in zijn reeks in 14"38 en eindigde uiteindelijk als achtste in 14"59.

Gerelateerd: