Ga naar de inhoud

GOUD! Rolstoelatleet Maxime Carabin verlengt zijn wereldtitel op de 400 meter

 di 21 mei 2024 14:50
Maxime Carabin mikt nu op de 100 meter.
Maxime Carabin mikt nu op de 100 meter.

Maxime Carabin heeft België een eerste medaille bezorgd op het WK para-atletiek (17-25 mei) in Kobe, in Japan. Op de 400 meter (T52) kroonde de 23-jarige Luikenaar zich voor de 2e keer op een rij tot wereldkampioen. "Ik mik nu op goud op de 100 meter."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Als wereldrecordhouder en titelverdediger was Maxime Carabin de superfavoriet op de 400 meter.

 

In de reeksen had onze landgenoot het kampioenschapsrecord al verbeterd tot 52"50.

 

In de finale had Carabin geen toptijd (53"06) nodig om de Japanners Tomoki Sato en Tatsuya Ito af te houden. Goed voor het eerste Belgische goud op dit WK.

"Er stond overal in het stadion veel wind", zuchtte Carabin eerst. "Dat was niet goed voor mijn tijd, maar het belangrijkste doel was om een medaille te winnen. Dus ik ben heel tevreden."

 

"Ik nam meteen de leiding en kon een klein gat slaan. Daarna hoefde ik alleen maar mijn concurrenten in de gaten te houden en me aan te passen aan de wind, vooral in de bochten."

Ik mik nu op de dubbel.

Maxime Carabin

Carabin mikt op dit WK ook nog op de 100 meter en 1.500 meter.

 

"Ik ben heel gemotiveerd voor de 100 meter", zegt Carabin enthousiast. "Ik wil de dubbel pakken."

 

"De 1.500 meter is een ander verhaal. Het wordt mijn eerste optreden op deze afstand, maar ik ben gemotiveerd, goed voorbereid en in vorm."

 

Carabin, vorig seizoen paralympiër van het jaar in België, focust na het WK op de Paralympische Spelen (28 augustus-8 september).