Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Coco Gauff
7988
3
Aryna Sabalenka
7788
4
Elena Rybakina
5973
5
Jessica Pegula
4625
6
Markéta Vondroušová
4503
7
Jasmine Paolini
4068
8
Zheng Qinwen
4005
9
Maria Sakkari
3980
10
Ons Jabeur
3748

Elise Mertens droomt van winst in dubbelspel Roland Garros, Greet Minnen dacht "shit" na de loting

 ma 27 mei 2024 11:50
Elise Mertens in gesprek met Dirk Gerlo, onze man in Parijs.
Elise Mertens in gesprek met Dirk Gerlo, onze man in Parijs.

Naast Alison Van Uytvanck proberen ook Elise Mertens en Greet Minnen de komende weken de Belgische eer hoog te houden in het vrouwentoernooi van Roland Garros. "In Parijs kan ik altijd ietsje meer met al die Belgische fans", blikt Mertens vooruit bij Sporza.

Elise Mertens (WTA-27) staat in Parijs voor haar 8e deelname aan Roland Garros. "Ik was de tel kwijt, maar ik word er natuurlijk niet jonger op", lacht onze landgenote.

 

Het Franse grandslamtoernooi ligt Mertens wel: 4 keer schopte ze het tot de 3e ronde. 3 keer bereikte ze de 4e ronde.

"Die eerste rondes zijn altijd zenuwslopend. Maar er komen hier altijd veel Belgen kijken, waardoor ik telkens dat ietsje meer kan."

 

Ietsje meer presteren dan de voorbije weken is ook wat Mertens wil. "Ik had de voorbije 3 à 4 weken last van mijn nek en die pijn ging naar mijn schouder."

 

"Met een beperking tennissen is niet gemakkelijk op zo'n niveau. Maar nu is dat probleem zo goed als opgelost. Ik kan weer vrij tennissen."

Roland Garros
Elise Mertens (32, 25)
Lourdes Carlé (87)
einde
6
set 1
3
710
set 2
68

Blinde vlek wegwerken in dubbelspel, geen Spelen

Mertens opent haar enkeltoernooi dinsdag tegen de Argentijnse Lourdes Carlé (WTA-83).

"De laatste maanden heeft ze goede resultaten neergezet, waardoor ze nu in de top 100 staat. Ze is 24, dus ze is geen jong opkomend talent."

 

"Haar favoriete ondergrond is gravel. Het is aan mij om als reekshoofd een goede prestatie neer te zetten."

Mertens komt in Parijs ook in het dubbelspel in actie. "Het is het enige grandslamtoernooi dat ik nog niet gewonnen heb in het dubbelspel. Het zou heel mooi zijn om hier te winnen."

Wie weet sta ik over 4 jaar wel weer op de Spelen.

Elise Mertens

Parijs vormt deze zomer ook het decor van de Olympische Spelen. Maar Mertens zal deze zomer verrassend genoeg niet te bewonderen zijn in Parijs.

 

"Dat was een heel moeilijke beslissing. Maar ik ben niet meer van de jongste. Mijn lichaam moet hier en daar ook wat rust hebben, zeker na een grandslamtoernooi."

Maar Mertens sluit niet uit dat ze ooit nog terugkeert naar het olympische tennistoernooi. "Grandslamtoernooien blijven de prioriteit, maar wie weet sta ik over 4 jaar wel weer op de Spelen."

Greet Minnen: "Hoop een van de verrassingen te zijn"

Greet Minnen (WTA-86) moet in de 1e ronde van Roland Garros onmiddelijk aan de bak tegen Jelena Rybakina (WTA-4), een van de favorietes op eindwinst.

"Toen ik haar naam zag, dacht ik veeleer "shit" dan "wauw", lacht Minnen in een gesprek met Dirk Gerlo, onze man in Parijs.

"Het is een mooie affiche. Maar je hoopt altijd dat je zo'n naam later op het toernooi tegenkomt. Ik heb niks te verliezen en moet er vol voor gaan."

 

Wie zijn volgens Minnen de favorieten voor de hoofdtrofee?

"Naast Swiatek, Sabalenka en Rybakina, denk ik ook aan Gauff en Collins. Ik denk dat er wel verrassingen zullen zijn, hopelijk ben ik daar een van."

Roland Garros
Greet Minnen (84)
Elena Rybakina (4, 4)
einde
2
set 1
6
3
set 2
6
Gerelateerd: