"Enkel de handtekening van Vincent Kompany ontbreekt nog bij Bayern München"

 za 25 mei 2024 13:35
In voetbal kan alles. Het cliché wordt nog maar eens bewaarheid.
Kompany en Bayern hebben al een akkoord en ook de clubs zijn eruit geraakt, weet Bayern-transfergoeroe Florian Plettenberg.

De journalist die voor Sky Sport met zijn neus op de Bayern-affaires zit, weet het zeker: Vincent Kompany wordt de nieuwe coach van de Beierse trots. Op de middag tweette Florian Plettenberg van Sky Sport dat enkel de handtekening van Kompany ontbreekt.

Het begon in het begin van de week als een gek gerucht, maar al snel haalde de werkelijkheid de fantasie in. Vincent Kompany staat op het punt om Thomas Tuchel op te volgen als coach bij Bayern München.

Dat zou een geweldige promotie betekenen voor Kompany na zijn degradatie uit de Premier League met Burnley.

Niemand twijfelt aan de kwaliteiten van Kompany (38), maar het moment oogt heel vreemd. Volgens Peter Vandenbempt is het enkel en alleen maar, omdat heel wat andere kandidaten (genre Alonso, Nagelsmann, Rangnick...) afmeldden, dat Kompany deze kans krijgt.

Enkele dagen geleden kwamen Belg en Bayern er al mondeling uit, tussen de clubs moest er nog een akkoord gevonden worden. De goed geïnformeerde Plettenberg weet dat Bayern tussen de 10 en 12 miljoen euro zal betalen aan de Engelse club, waar Kompany nog tot 2028 vastlag.

Bij de Duitse recordkampioen ligt voor Kompany een contract tot midden 2027 klaar. Enkel zijn krabbel moet hij nog zetten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Even later volgde transfergoeroe Fabrizio Romano

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: